Red Purple Black

U Sloveniji se gradi najveći skijaški centar "2864 Bohinje"

IspisE-mail

NA OBRONCIMA SORIŠKE PLANINE, IZNAD BOHINJSKE BISTRICE
Na padinama iznad Bohinjskog jezera već u prosincu ove godine, trebao bi osvanuti novi skijaški centar pod nazivom "2864 Bohinje" , prenosi 24ur.com. Projekt najvećeg slovenskog skijaškog centra star je tri godine, no kako su postojali izvjesni problemi s nekim vlasnicima zemlje u realizaciju se moglo krenuti tek sad kad je slovensko nadležno ministarstvo izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju.

U planu je izgradnja desetosjedežnice, staze za sanjkanje, cross staze, snowparka, restorana, panoramskih točaka, grijanih garaža i još mnogo toga, a uz to je centar osmišljen kao cjelogodišnji, s desecima različitih zimskih i ljetnih turističkih atrakcija , kao što je bike park te šetnice s jedinstvenim pogledom s grebena koji bi se protezao od Jadranskog mora do Triglava.

Za projekt vrijedan vrijedan 50 milijuna eura, prva faza i početak radova zahtijevala je malo manje od polovice cjelokupnog iznosa, čija sredstva su dobivena iz državnog i lokalnog proračuna te kreditom. Novo skijalište bi trebalo zauzimati oko 1,5 milijuna kvadratnih metara, a prostiralo bi se na obroncima Soriške planine, iznad same Bohinjske Bistrice, te bi jedinim svojim dijelom obuhvaćalo i nekad popularno skijalište Koblu. Dovršetkom izgradnje, 2864 Bohinj postalo bi najveće slovensko skijalište.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji