Red Purple Black

Snježne pahulje u Hrvatskoj i BIH

IspisE-mail

IZ LJETA U ZIMU
Nakon toplog babljeg ljeta, koje se osjetilo još u utorak, u srijedu ujutro je u kontinentalnom dijelu Hrvatske, pa i dijelovima Jadrana, bilo pravo zimsko vrijeme, koje se u daljnjem dijelu dana proširilo i na BIH, te donijelo snježne padavine na visinama.

U Hrvatskoj je snijeg zabilježen na području Gorskog kotara i Like, padao je i na Dinari, Kamešnici i Biokovu, a olujno nevrijeme s jakim vjetrom i kišom pogodilo je većinu zemlje. Pune ruke posla imale su dežurne službe u nekoliko hrvatskih gradova.
Inače, ovo nije prvi ovosezonski snijeg na ovim područjima, jer su prve pahulje zabijelile Zavižan još 23. rujna.  U srijedu u 20 sati, prema podacima DHMZ, visina snijega na Zavižanu iznosila je 4, a na Sljemenu 3 cm.


Blidinje

Tijekom srijede u Bosni i Hercegovini temperatura je značajno pala u odnosu na dan ranije, uglavnom je padala kiša, no u višim predjelima bilo je susnježice i snijega. Snijeg je padao na Kupresu, Vlašiću, Jahorini, Igmanu i Bjelašnici, a u poslijepodnevnim satima padao je I u Sarajevu. Prema izvješćima s terena na pojedinim skijalištima staze su  posve bijele s nekoliko centimetara snijega, što  stvara pravi zimski ugođaj.

Snijeg i susnježica na visinama BIH očekuju se i tijekom četvrtka te u petak, a vikend, prema prognostičarima, donosi smirivanje vremena i manje oblaka.

 

Foto: Crometeo, travnicki.info, Webcams

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji