Red Purple Black

OČEKUJE NAS NAJOKRUTNIJA ZIMA U 100 GODINA? Znanstvenici: 'Europa će biti pod snijegom'

IspisE-mail

Weather Movie composed with satelite imagesVELIKA HLADNOĆA
Britanska metereološka organizacija ne želi davati dugoročne prognoze za ovu zimu, ali neki znanstvenici kažu da bi se sljedeći mjesec u Engleskoj trebalo očekivati velike količine leda, snijega i hladne vjetrove.

Neka predviđanja kažu da bi se mogle ponoviti vremenske prilike iz 1947. kad je prosječna temperatura zimi u Ujedinjenom kraljevstvu bila -2,7 stupnjeva. Sadašnja predviđanja upućuju na slične vremenske prilike kao u zimi 2009./2010. koja je bila najhladnija u 30 godina.

Velika Britanija je velik dio jeseni provela uz povoljne vremenske prilike, ali stvari se već sad počinju drastično mijenjati.

Velik broj stanovnika Velike Britanije se nada da bi ove godine mogli uživati u 'bijelom Božiću' kakvog je veliki dio Otoka zadnji put imao 2010. godine kad je snijega bilo posvuda po Škotskoj, dijelovima Walesa, unutrašnjosti te sjeveroistočnoj i jugozapadnoj Engleskoj.

Nepovoljne vremenske prilike britanski metereolozi predviđaju i za cijeli europski kontinent koji bi već u studenom trebao biti zatrpan snijegom, a zima bi u Europi trebala biti mnogo hladnija od prošle, prema nekim mišljenjima čak i najhladnija u zadnjih 100 godina.

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji