Red Purple Black

Snježna kraljica već može i početi, samo da padne snijeg

IspisE-mail

IZ ORGANIZACIJSKOG TIMA KAŽU DA JEDINO ŠTO MOGU JE ZAPALITI SVIJEĆU ZA SNIJEG OVE GODINE
Snježni topovi,mašine, šatori, prostor za tv studio i tribine za VIP goste montirani naSljemenu, prvi su to koraci u pripremama sljemenskih skijaških staza za održavanje Snježne kraljice.

I dok je veliki dio posla već pripremljen, barem onaj nužan prije prvih snježnih padalina, na Sljemenu se radnici i organizatori utrke, nadaju da će 2015. godine imati više sreće nego početkom ove, kada je zbog vremenskih uvjeta Snježna kraljica otkazana, i to baš onda kada je trebala upisati svoju jubilarnu desetu godišnjicu održavanja.

– Veliki dio posla je odrađen i pripremljen. Sada nam jedino ostaje otići na Kamenita vrata i zapaliti svijeću. Moramo se pomoliti za zimu i snijeg ove godine– poručio je Dragutin Žiljak.

Tehnički pregled još ljetos

Naglasio je kako Snježna kraljica nikada nije organizacijski bila upitna, već da cijeli program, kojega na sva usta hvale i u Svjetskom skijaškom kupu, ovisi samo o vremenskim uvjetima i količini snijega.

Podsjetimo, još ljetos je tim Svjetskog skijaškog kupa obavio tehničku inspekciju Crvenog spusta, a datumi održavanja utrka potvrđeni su - 4. siječnja održat će se ženski slalom, a nakon toga utrka legendi. Dva dana kasnije, 6. siječnja u popodnevnom terminu vozi se i muški slalom.

Pola novca već osigurano

I dok je još ljetos gradonačelnik Milan Bandić poručio kako će Snježnoj kraljici uvijek davati veliku potporu, jer kako je govorio, njome se s učini za promociju Zagreba znatno više nego bilo kojom drugom manifestacijom, pročelnik za školstvo Ivica Lovrić ipak nije želio precizirati iznos koji će iz gradske blagajne biti izdvojen za Snježnu kraljicu.

– Nakon što se usvoji Proračun grada bit će definiran i iznos sredstava za održavanje velikih sportskih priredbi, čiji je sastavni dio i Snježna kraljica– poručio je Lovrić na naš upit još prije desetak dana. Bez obzira na novac iz gradske blagajne za skijaški spektakl već je osigurano više od polovice iznosa sponzorskih donacija. Ipak, na Sljemenu nedostaje žičara, ali i potreba za većim akumulacijskim jezerom kojim bi se osiguralo sto dana skijanja, a ne 19 dana, kao što je to bilo ove godine.

Izvor: vecernji.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji