Red Purple Black

Ovog vikenda manifestacija otvaranja na Bjelašnici

IspisE-mail

PRESKOČENE POTEŠKOĆE I SVE SPREMNO
Prema pisanju portala radiosarajevo.ba, manifestacija otvarana zimske turističke sezone 2014/2015 na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu bit će upriličena u nedjelju, 21. prosinca u 13 sati, ispred hotela “Maršal”, a pozvani su svi zainteresirani koji žele biti dio zanimljivog kulturno-zabavnog programa, koji se priprema. Za sve njih bit će osiguran prijevoz od Sarajeva do Bjelašnice, a u slučaju lošeg vremena osigurat će se i zatvoreni prostor za održavanje manifestacije.

Na konferenciji za medije, koja je održana prije nekoliko dana, o sezoni na Bjelašnici i Igmanu govorili su ministar za privredu Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, direktor hotela „Maršal“ Zahid Bešović, direktor Kantonalnog javnog poduzeća ZOI 84 Midhat Hubijar, te načelnik općine Trnovo Ibro Berilo.

Ministar Hrenovica ovom je prilikom istaknuo, kako je u cilju poboljšanja ponude Bjelašnice i Igmana, uspostavljena saradnja s općinom Trnovo, kao i s Javnim poduzećem ZOI 84 te Sarajevo šumama, dok je načelnik Berilo kazao kako je i općina Trnovo zainteresirana za suradnju, želeći biti dio zimske sezone i ponude na Igmanu i Bjelašnici.

- Imamo viziju i spremni smo zajednički raditi i unaprijediti prostor. Imat ćemo investiciju od 30 milijuna maraka tijekom naredne godine, nove sadržaje i početak izgradnje javne garaže, a pokušat ćemo napraviti i mini čaršiju. Nadam se da ćemo u narednoj godini imati nova ulaganja te raditi nove urbanističke projekte. Uradili smo već idejno rješenje o izgradnji naselja na lokalitetu Bukove ravni - naveo je Berilo.

- ZOI 84 trenutno nije u situaciji da adekvatno i samostalno uradi ono što je vezano za otvaranje zimske sezone, no unatoč tome sve je spremno, uključuju staze i liftove. Potrudit ćemo se maksimalno izaći u susret gostima i napraviti kvalitetnu ponudu na našim olimpijskim planinama. Na dan otvaranja bit će i besplatno skijanje za sve, ukoliko bude snijega – najavio je Hubijar, nadodavši kako su pripremljeni popusti za sve građane koji su prošle sezone imali sezonku ski-kartu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji