Red Purple Black

Jahorina radi, Kupres od ponedjeljka, pripremaju se i ostali

IspisE-mail

ZAPOČELA SEZONA
Ako je suditi po trenutnom stanju na BIH planinama, kao i u gorskom dijelu Hrvatske i susjednoj Sloveniji, te prognozama vremena za slijedeće dane, novogodišnji praznici u većini zimovališta na ovim prostorima bit će bijeli i skijaški.

Od skijaških centara u BIH svoja vrata prva je otvorila Jahorina, gdje je u nedjelju ujutro zabilježeno 40 cm snijega, a radili su lift Poljica i baby lift, te šestosjed Skočine.

Skijalište na kupreškoj Čajuši, sa 20 cm snijega, koje se dodatno zasnježava, najavilo je otvaranje u ponedjeljak, 29. prosinca, a kako nam je kazao Tomislav Bagarić, radit će dvosjed i četverosjed, te donja staza i staza S, dok će staza Vuk biti uređena za neki od slijedećih dana.


Skijalište na Čajuši trebalo bi otvoriti u ponedjeljak

Na drugim skijalištima pripreme za rad su u tijeku, gdje postoji sustav umjetnog zasnježenja, staze se dodatno zasnježavaju, jer su temperature niske i povoljne za dodatni snježni sloj.

No, kako je vrijeme svugdje bilo oblačno sa snježnim padalinama, pa i vjetrom, slijedećih sati na stazama će se naći i dodatnih centimetara prirodnog snijega, pa su svugdje u pokretu strojevi za uređivanja staza. I na ostalim skijalištima očekuje se skoro pokretanje žičara.

U Hrvatskoj snijega ima na Sljemenu, Platku, Bjelolasici i skijalištima Gorskog kotara, a među nekoliko skijališta koja rade u Sloveniji je i Kranjska gora, gdje rade tri vučnice. Dodatne staze u Kranjskoj gori bit će otvorene od ponedjeljka, a od ponedjeljka će u funkciju i pojedine staze na Pohorju.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji