Red Purple Black

VOZAČI OPREZ: Konji na cesti na prijevoju Borova glava!

IspisE-mail

STOTINE DIVLJIH KONJA SPUŠTA SE NA CESTU ŠUJICA-LIVNO
U ove snježne zimske dane, veliki broj divljih konja se spušta na magistralni pravac Šujica - Livno. Redovito ih se može vidjeti na stotine, posebice u večernjim i ranim jutarnjim satima i to na prijevoju Borova glava. Stoga se vozači upozoravaju da na tom cestovnom pravcu u vožnji budu oprezni.

Divlji konji silaze na cestu s Kruga, visoravni koja je njihovo stanište, zbog soli koju zimska služba posipa po cestama kako bi se lakše i sigurnije odvijao promet. Prema priči radnika koji svako jutro na posao putuju na relaciji Livno-Šujica-Tomislavgrad ili u obrnutom smjeru, a voze preko Borove glava, na stotine konja s Kruga ližu sol na cesti, pa je nezgodno voziti između njih. Jer se ne sklanjaju ni vozilima, ni ljudima.

-Treba biti iznimno strpljiv pa proći između konja, a treba zato i vremena, pa oni koji putuju ovom relacijom trebaju barem deset minuta ranije krenuti na posao -kaže jedan od radnika koji svako jutro, i to godinama, putuje iz Livna u Tomislavgrad na posao, te dodaje kako nije problem za njega i ostale vozače koji poznaju teren i navike konja s Kruga, ali kad netko tuda vozi prvi put zimi, nije mu zgodno, uplaši se, ne zna kako se ponašati.

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji