Red Purple Black

Utrka koja zaleđuje lica i tijela natjecatelja

IspisE-mail

U natjecanju brzog klizanja na kružnim stazama dugim dvije stotine kilometara zajedno sudjeluju natjecatelji amateri i profesionalci.
Austrijski Techendorf ugostio je natjecatelje ledenog klizačkog maratona dugog dvije stotine kilometara koji se održava u sklopu utrke poznate kao Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (Alternativna klizačka utrka jedanaest gradova). Riječ je o tradicionalnoj utrci koja se organizira u jedanaest gradova diljem Nizozemske, a ove su godine uključeni i gradovi izvan granica te države.

U natjecanju brzog klizanja na kružnim stazama dugim dvije stotine kilometara zajedno sudjeluju natjecatelji amateri i profesionalci, a ove se godine prijavilo njih više od pet tisuća. Na stazi u austrijskom Techendorfu u pokrajini Koruškoj nastupilo je njih 1100, a fotografije natjecatelja nakon utrke pokazuju kako to izgleda u praksi. Njihova su lica, tijela, brade i kose doslovno prekrivena ledom. Nekima toliko da nisu uspjeli razvući usne u osmijeh.

Zanimljivo je kako na ovim utrkama sudjeluju klizači različite dobi, a program se, naravno, ne svodi samo na klizanje i “uživanje” u hladnoći, nego i na bogat zabavni program koji obično završi igranjem tombole za starije i koncertima te partyjima za one mlađe. Ako se nisu smrznuli, naravno.

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji