Red Purple Black

Ako stane vjetar skijat će se i na Stožeru

IspisE-mail

VIKEND SA SNIJEGOM PREKO METRA
Iako bi se moglo kazati da je sav onaj snijeg koji nije padao prošle skijaške sezone, u proteklim se danima prosuo BIH planinama, pa su visine snijega na mnogim skijalištima preko jednog metra, uvjeti za skijanje ovog petka nisu bili idealni.

Na skijalištima je bilo oblačno, uglavnom sa snijegom, ali i povremenim jačim vjetrom i s malom vidljivosti pa užitak skijanja nije bio potpun.

Kako prognostičari predviđaju djelomično razvedravanje tijekom vikenda, svi su izgledi da u subotu i nedjelju skijališta ipak budu puna skijaša.
Kao i uvijek ostaje ipak pitanje uređenja staza jer će snijeg padati tijekom cijelog petka, a u subotu će ponegdje nešto jači vjetar  stvarati male probleme.

Vjetar je posebno stvorio probleme na skijalištu Stožer, gdje su planirali otvoriti svoja vrata po prvi put u sezoni. Kako su nam kazali nadležni, iako je povremeno bilo dovoljno snijega za skijanje, vjetar je i tijekom siječnja stvarao probleme, a bio je potreban i servis dvosjeda, pa su odgodili početak skijanja za ovaj vikend.
Tako će se niz staze ovog skijališta, ako se smanji vjetar, u subotu po prvi put ove sezone spustiti skijaši i borderi.

Sva druga skijališta, Čajuša, Jahorina, Vlašić, Bjelašnica, Blidinje, Rostovo, kao i niz drugih manjih skijališta, sukladno vremenskoj prognozi, najavili su normalan rad tijekom vikenda.
Iako je u petak bilo zatvoreno zbog nevremena, skijalište na Platku također će otvoriti svoja vrata vikend skijašima, a radit će  i Sljeme te skijališta Gorskog kotara i Like.

Putevi do svih skijališta se čiste, ali zbog većih količina snijega mogući se povremeni zastoji pa nadležni upozoravaju na dodatan oprez.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji