Red Purple Black

Sportski kompleks hoće i Ivica Todorić i župan Komadina?

IspisE-mail

– Ništa se ne događa s Bjelolasicom! Sve stoji već godinama kako je i bilo. Kruže priče da je već bio jedan krug prodaje, pa da nije. Ne znamo ništa. Župan Komadina svojedobno je govorio da je Primorsko-goranska županija zainteresirana za kupnju Begova Razdolja, spominje se i da je Ivica Todorić zainteresiran da kupi HOC. Da barem jest, nešto bi se pokrenulo, ljudi bi se opet zaposlili – priča nam Nikola Kovačević iz Ogulina. U HOC–u je bio šef tehničke službe, održavanja, a s krahom Bjelolasice ostao je bez posla. Teško mu je gledati kako propada nekada najveće skijalište u Hrvatskoj, sa sedam staza, žičarama, osam paviljona, od kojih svaki ima po trideset soba. Sve to propada i na meti je lopova.

Djeca nam idu u Irsku

– Teško nam je. Nekada je tu radilo gotovo 130 ljudi, u sezoni i više od 200. Dio njih sada je u mirovini, mali dio se snašao, a dio, poput mene, vjeruje da će HOC opet raditi i da ćemo imati posla. Eto, naša obitelj, nas petero, živjela je od suprugine plaće. Sada nam se sin odselio u Irsku, kako se kaže, trbuhom za kruhom – dodaje naš sugovornik.

Čitav ogulinski kraj čeka da se riješi situacija s HOC-om koji je od lanjskog travnja zbog dugovanja od 36 milijuna kuna završio u stečaju.

Mještani su iznajmljivali sobe skijašima, Zagrepčani su u okolici izgradili vikendice koje sada stoje napuštene s velikim natpisima "na prodaju".

Traži se novac, ideja, plan

– Ne bih imao ništa protiv i da Ivica Todorić kupi HOC ili neka županija – svatko tko ima novca, ideju, poslovni plan, jer riječ je o velikom potencijalu. U prodaju će uskoro četiri lokacije HOC-a; skijalište i hotelski dio u Jasenku, zatim hotel u Begovu Razdolju koji je najdulje radio, a sada nije u funkciji, upravna zgrada u središtu Ogulina te izgorjeli restoran pokraj jezera Sabljaci. Sve objekte i lokacije, koje će se prodavati svaka za sebe, a ne kao cjelina, procijenio je sudski vještak i odredio im cijene. Vjerujem da će se ubrzo naći novi vlasnici te da će sve ponovno zaživjeti kako bi oživio i okolni kraj koji je živio od HOC-a. Sam Jasenak veliki je potencijal, skijalište ima svu infrastrukturu, restoran Sabljaci nalazi se na jedinstvenoj lokaciji – s ručnikom nakon kupanja na jezeru možete sjesti na terasi kafića. Begovo je Razdolje donedavno primalo goste, a upravna zgrada u Ogulinu može biti i stambeni prostor – kazao je Tomislav Đuričin, stečajni upravitelj HOC-a. Najavio je da će sud uskoro objaviti sve uvjete prodaje, nakon čega će biti određen termin prikupljanja ponuda potencijalnih novih vlasnika. Oni, pak, mogu računati na podršku ogulinske gradske vlasti.

- Šteta je da te lokacije propadaju stoga vjerujem da će se investitor brzo naći. Surađivat ćemo, pomoći mogućim izmjenama prostornog plana – kazao je Jure Turković, gradonačelnik Ogulina. Mještani kažu da Zagrepčani imaju svoje Sljeme, Riječani Platak koji će se uređivati i koji je malo "dječje" skijalište za Bjelolasicu koja je u vlasništvu države, no ona je zanemaruje i dopušta da propada. 

Izvor: Večernji.hr

KOMENTARI

Prijatelji