Red Purple Black

Humanitarna akcija i utrka za djecu Maestrala na snijegu

IspisE-mail

OVAJ VIKEND NA ČAJUŠI
U sklopu tradicionalnog splitskog Sajma rabljenih vozila i robe,  Skijaški klub Split i Slobodna Dalmacija obnovili su prije četiri godine ugašeni Sajam rabljene skijaške opreme. Istim povodom organizirali su i humanitarna akciju pod nazivom “Maestral na snigu” s ciljem da djecu doma Maestral iz Splita odvedu  na Kupres, što će nekima od njih ujedno biti i prvi susret sa snijegom u životu.

Inicijatori ideje tako su, prije određenog vremena, priredili i aukciju skijaške opreme koju su donirale poznate javne osobe. Proslavljeni alpinist Stipe Božić donirao je skije s kojima je bio na Himalaji, za koje je najviše novca izdvojio Mirko Stupalo, direktor solinske tvrtke Salona-var. Omiljenu jaknu skijašice Nike Fleiss otkupila je poznata splitska odvjetnica Zdenka Monterisi, a skije popularnog pjevača Jole kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić. Sav prihod uplaćen je za pomoć dječjem domu Maestral.

U akciju su se uključili i drugi donatori širokoga srca - agencije Delminium Travel, kupreški Hotel Adria Ski, splitski Obrt Šampion, tvrtka Art ST.hr digitalni tisak, kojima se zahvaljujemo na pomoći.

U svakom slučaju, dječicu iz Maestrala vodit će na snijeg kupreškog skijališta Čajuša, u subotu, 21. veljače.

Kao finale cijele akcije,  istog dana na Kupresu se organizira i humanitarna skijaška utrka pod nazivom “Zvijezde i prijatelji za Maestral na snigu”

U utrci će sudjelovati poznate osobe iz javnoga života, ali i svi drugi ljudi dobre volje. Svoj doprinos akciji oni daju kupnjom startnih brojeva po cijeni od 50 kn. Naravno, tko želi, broj može platiti i više od toga. Startne brojeve mogu otkupiti i svi drugi koji neće skijati, ali time žele pomoći Maestralu.
Prošle nedjelje na štandu Sajma rabljenih auta i robe na Dračevcu, brojeve su prodavala sama djeca iz Maestrala.
Sudjelovanje u utrci već su najavili Dino Rađa, Stipe Božić, Dundo iz Trija gušt, Đulijano, najpoznatiji hrvatski kardiokirurg Vedran Čorić...

Svi zainteresirani brojeve mogu kupiti u dječjem domu Maestral, a organizatori su pozvali sve ljude dobroga srca i zainteresirane ljubitelje bijeloga sporta da nam se pridruže i obogate akciju svojim sudjelovanjem.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji