Red Purple Black

Koruška skijališta igraju na obitelji - djeci skijanje nikada povoljnije

IspisE-mail

BIJELI GUŠTI
Koruška, Hrvatima već godinama jedna od najatraktivnij ski-regija, ima za ponuditi sve ono što zimovanje, bilo s društvom, bilo s obitelji, čini nezaboravnim. Bez obzira radi li se o skijanju ili snowboardingu, jeste li početnik ili napredni skijaš, želite li zabavu i doživljaj ili pak odmor.

Uz to, izvan staza očekuje vas još mnoštvo mogućnosti za sanjkanje, klizanje na zaleđenim jezerima i vodena zabava s toboganima i potocima divljih voda u Koruškim termama i kupalištima.

U doba kada se prevrne svaka kuna, ponuda nazvana Obiteljski euro još je jedan koruški adut u borbi za goste. Dio je to tjednog paket-aranžmana koji je dostupan u regiji zimskih sportova Bad Kleinkirchheim. Tu djeca do 12. godine života mogu skijati do mile volje u pratnji roditelja na oko 100 kilometara staza po cijeni od samo jednog eura dnevno. Povrh toga, postoji opcija najma skija ili snowboarda. Od 5. ožujka skijaška će karta za čitavu obitelj u partnerskim poduzećima biti uključena u cijenu, a ulaz u terme bit će 50 posto jeftiniji.

Nassfeld, najveće skijalište Koruške, također pokazuje svoju obiteljsku stranu. Kao „Nice surprise“ djeca do desete godine života pozvana su, u odabranim terminima i uz određene uvjete, na besplatno skijanje. A čemu se najviše raduju mali i veliki ljubitelji zimskih sportova? Najdužoj stazi pod reflektorima Alpa, snowparku Nassfeld, „Blue Day“ sa zabavnim uređajima, trima skimovie stazama i odlično izgrađenom terenu za skijaški trening.
Informacije: www.nassfeld.at

Oko jezera Millstätter okreće se Skijaški karusel. Zahvaljujući položaju usred Koruške, gosti stižu s obale jezera Mölltaler za oko trideset minuta vožnje autom do najljepših skijaških padina Koruške: na Sportberg Goldeck, Bad Kleinkirchheim/St. Oswald, Katschberg, Nassfeld ili na ledenjak Mölltaler. U ovoj regiji cijene za obitelji posebno su povoljne: od 3. siječnja do kraja sezone djeca do 14. godine, koja su sa svojim obiteljima smještena u objektima oko Millstätter Seea, imaju pravo na besplatno skijanje u skijalištu Sportberg Goldeck. Jedini uvjet je da roditelji kupe skijašku kartu.

Skijalište Turracher Höhe idealno je za obitelji, koje će povrh svega biti nagrađene pogodnostima kod kupnje dnevne skijaške karte, rezerviranja posebnih dječjih tečajeva skijanja i hotela s posebnom ponudom prilagođenom djeci (npr. čuvanje djece preko vikenda i za vrijeme školskih praznika). Tražite li posebni i izvanredni doživljaj, onda sjednite u 1,6 kilometara dugi alpski vlak smrti „Nocky Flitzer“ i sjurite se u dolinu. Za adrenalinsko uzbuđenje će se pobrinuti Snowpark i Funslope. Za adrenalinsko uzbuđenje će se pobrinuti Snowpark i Funslope.

Gerlitzen,brdo ponad Villacha, označeno je žigom kvalitete „Welcome Beginners“. Pritom stručnjaci iz udruge Seilbahnverband provjeravaju je li skijalište doista prikladno za početnike i povratnike na skije. Gerlitzen nudi zapravo sve za odlične i nezaboravne obiteljske dane skijanja, između ostaloga široke staze, terene za djecu Kinderland i Schneebärenland, ugostiteljstvo prilagođeno dječjim potrebama i smještajne objekte pogodne za obitelji. Također u regiji Villach: rekreacijski centar Erlebniswelt Kärnten Therme u Warmbadu Villach uz tobogane na cijevi, Crazy River ili plivanje poput Male sirene.

U „Katschijevu dječjem svijetu“ na Katschbergu svi se mališanu osjećaju odlično. Ovdje su na sigurnom i mogu pod budnim okom učitelja skijanja krenuti u prve vijuge po snijegu. Likovi iz crtića koji govore smješteni su duž staze koja je rezervirana samo za djecu i bodre klince dok oni jurišaju niz stazu, a Mini-Jet, tanjurić prilagođen djeci, opet ih vraća na start. Trebaju li malci neku stanku, mogu se odmoriti i zagrijati u ugrijanim paviljonima. Nakon dana provedenog na skijanju „taksi u konjskim zapregama“ djecu vraća natrag u hotel.

Karta Snjegović vrijedi u Heiligenblutu za djecu do desete godine, a košta u kombinaciji s kartom roditelja 2 eura.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji