Red Purple Black

Prvo skijanje na Kupresu

IspisE-mail

UTISCI S „DALMATINSKOG“ SKIJALIŠTA
Kao pravi mravinjak izgledalo je sredinom nedjelje skijalište na kupreškoj Čajuši, jer su tisuće skijaša poželjele isprobati prvi ovosezonski snijeg u okružju.

- Stigli smo u ranim jutarnjim satima i sve je bilo odlično, no malo smo se razočarali kad smo vidjeli da staze nisu nadopunjene umjetnim snijegom, al svejedno, bila je milina spustiti se više puta. Ujutro ranije temperatura je bila blizu -10 stupnjeva, a oko 11 sati popela se na -2 stupnja. Inače, dan je bio savršen, sve puno sunca. Skijalo se uglavnom na podlozi od nekih 30-ak i koji centimetar više,  no neki su naletili i na poneki kamen pa su skije dobile prve ovogodišnje „rane“.

Svakim satom pristizalo je sve više skijaša pa se red na žičaru trebao čekati poprilično dugo. Kako smo osjetili da nam je i kondicija na niskim granama, oko 13 sati smo otišli sa skijališta. Nismo razočarani ovim prvim skijanjem, ali moglo je i bolje, jer neki centimetar umjetnog snijega ne bi bio naodmet – ispričao nam je jedan naš čitatelj svoj prvi ovosezonski doživljaj skijanja na Kupresu, te naveo da su pri kraju dana. Prema riječima onih koji su ostali, staze popustile.

Ako je suditi prema meteorološkim prognozama upravo je nedjelja bila pravi dan za skijanje, jer u narednim danima očekuju se visoke temperature koje će vjerojatno otopiti dio snježnog prekrivača.

U subotu i nedjelju skijalo se i na Vlašiću, no upravo zbog vremenskih prilika danas je to skijalište već zatvorilo svoja vrata.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji