Red Purple Black

Za Dalmatince se otvara sanjkalište Cvituša u ličkom Lovincu

IspisE-mail

SANJKALIŠTE NA 45 MINUTA OD ZADRA
Općina Lovinac najpoznatija je po očuvanim i zaštićenim prirodnim vrijednostima. Tu su atraktivni prirodni pejzaži, guste netaknute šume, brojni krški fenomeni, čiste vode i čisti okoliš. Područje Općine Lovinac obuhvaća velike dijelove Nacionalnog parka Paklenica, poput specijalnog rezervata Sveto brdo i Parka prirode Velebit.

Suradnjom Općine Lovinac i turističke agencije Lito, ove se subote, 23. siječnja točno u podne otvara izletište i sanjkalište Cvituša. Riječ je o prvom ovakvom specijaliziranom sanjkalištu na samo 45 minuta vožnje od Zadra gdje možete uživati u radostima na snijegu. Kako doznajemo od načelnika Općine Lovinac Hrvoja Račića sniježni top je postavljen, pa snijega nikad neće manjkati.

Namjera ovog projekta je razvoj Like i općine Lovinac koja je u suradnji s općinom Jasenice još prije 10-ak godine pokrenula inicijativu Sveto Brdo. Riječ je o velikom projektu od kojeg se nije odustalo i na kojem se kontinuirano radi, a Cvituša je njegovo dijete. Od ideje do realizacije bilo je potrebno dva mjeseca kontinuiranog rada, otkrio nam je Račić i dodao kako će se s vremenom raditi na dodatnim sadržajima.

Na samom otvaranju sanjkališta Cvituša, ove subote će posjetitelji moći uživati na snijegu i okrijepiti se kuhanim vinom i rakijom, te kušati ličke specijalitete.

Posebno za Zadrane, organiziran je besplatan prijevoz Čazmatransovim autobusom. Polazak je s parkirališta kod Konzuma u subotu, 23. siječnja u 10 sati, a povratak je u 16 sati. 

Izvor: 057info.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji