Red Purple Black

POČELO JE! U Hrvatskoj pada prvi ovosezonski snijeg. Evo gdje će ga biti i do 10 centimetara

IspisE-mail

ZABIJELILO SE U GORJU
Tjedan je započeo oblačnim i kišovitim vremenom, a nastavlja se i razdoblje izuzetno hladnog vremena za ovo doba godine, pa ne čudi što je jutros pojedine krajeve Hrvatske zabijelio i prvi ovosezonski snijeg.

Kako javlja portal Istramet, snijeg je već zabijelio Zavižan, a mećava počinje i na Platku.

U gorju idealni uvjeti za snijeg

U 8 sati već se zabijelio Zavižan uz pravu zimsku temperaturu zraka koja iznosi hladnih -1 stupanj Celzijev. Kiša na snijeg postupno okreće i na Platku gdje se u višim dijelovima polako počinje bijeliti. Na Vojaku temperatura zraka iznosi 0,3 stupnja, dakle tek nekoliko decimala nedostaje za idealne uvjete za snijeg – izvještava Istramet.

No, neuobičajeno niske temperature za ovo doba godine nisu samo u gorju nego i u ostalim područjima, izuzev u Dalmaciji. U Pazinu je, primjerice, jutros izmjereno 7  stupnjeva Celzijevih. Znatno toplije je samo na Rabu uz 15 stupnjeva, dok je najtoplije u Dalmaciji gdje se temperature penju do 17 stupnjeva Celzijevih.

Do kraja dana oblačno uz oborine

I nastavak dana donijet će oblačno i hladno vrijeme uz povremene oborine. U Gorskom kotaru iznad 1000 metara nadmorske visine padat će snijeg kojeg može biti i na Učki, no ipak u manjim količinama, što će ponajviše ovisiti o trajanju oborina kojih ne bude u izobilju.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), sutra će u unutrašnjosti većinom biti oblačno, a na Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima. Kiše će biti mjestimice, osobito na kopnu, a na jugu zemlje lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom. Snijega, ali slabog, prema DHMZ-u, bit će u najvišem gorju.

Do četvrtka se najavljuje razmjerno svježe vrijeme sa slabim i umjerenim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom, a na Jadranu umjerenom i jakom burom i sjeverozapadnjakom koji će u četvrtak okrenuti na jugo. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice će biti kiše, dok su na jugu Dalmacije moguće i grmljavine.

Izvor : Net.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji