Red Purple Black

Austrijska i slovenska skijališta polako otvaraju vrata

IspisE-mail

PRIPREMAJU SE STAZE
Dio skijališta u Austriji i Sloveniji već su započeli s radom ili će ovog vikenda otvoriti vrata prvim skijašima, dok je dio skijališta otvaranje najavio za osam ili petnaest dana.

Iako su na slovenskim skijalištima nadležni dio staza kanili otvoriti ovog vikenda, po svemu sudeći na nekim skijalištima ipak će pričekati poneki dan više.
U Kranjskoj gori u petak je započela s radom žičara Mojca 2, koja radi u vremenu od 9 do 16 sati. Na Rogli su početak rada najavili za ovaj vikend, a web kamere pokazuju da je manji dio staza uređen i spreman za skijaše. S Krvaveca stižu vijesti da će ovo skijalište s radom započeti 7. prosinca, a pravog skijanja još nema ni na Pohorju.

Prema inormacijama s web stranica pojedinih austrijskih skijališta, skijaši mogu krenuti put Schladminga, gdje je u funkciji desetak staza, koliko radi i u Flachau. Skijati se može i u Zell am Seeu i Obertauernu, a s radom započinje i popularni Katschberg.
Vremenska prognoza u idućim danima na alpskim područjima najavljuje vedre dane uz hladne noći pa će na svim skijalištima raditi sustavi za umjetni snijeg, što će za tjedan dana poboljšati uvjete za skijanje i na drugim zapadnim skijalištima.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji