Red Purple Black

Snijega ima, ali stiže i vjetar

IspisE-mail

NA VEĆINI BIH SKIJALIŠTA
Vjetar koji je u drugom dijelu dana na hrvatskoj obali počeo stvarati probleme građanima, mogao bi donijeti probleme i onima koji su, ovaj za Hrvate duži vikend, odlučili pohoditi neko od Dalmaciji bližih skijališta.

Prema stanju na skijalištima u susjednoj BIH, svugdje su pali novi centimetri snijega pa je donja granica snježnog pokrivača uglavnom na približno tridesetak centimetara.

Radila su skijališta na kupreškoj Čajuši, Vlašiću, Rostovu, Jahorini, Bjelašnici, na maloj stazi na Blidinju, gdje su najavili mogućnost otvaranja i velike staze za vikend. Još je upitno hoće li se skijalište adekvatno riješiti na Stožeru, a svoja vrata otvorenima su držala i većina manjih skijališta.

Prema prognostičkim kartama, u petak se u BIH očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovni umjereno do pretežno oblačno. U pojedinim centralnim, zapadnim i istočnim područjima očekuje se i slab snijeg.
No probleme, kao u Dalmaciji, mogao bi činiti vjetar na području Hercegovine te na zapadu Bosne, koji će biti umjeren do jak, sjeverni i sjeveroistočni s olujnim udarima. U ostalom dijelu BIH vjetar bi trebao biti umjeren.
Brzina vjetra na Kupresu, tvrde meteorolozi, bit će oko 40 km/sat.

Jutarnje temperature na jugu iznosit će oko nula stepnjeva, dok će u većini BIH biti i do – 15 stupnjeva. Preko dana temperature bi trebale rasti za nekoliko stupnjeva.

Snijeg i vjetar donijeli su i određene probleme na cestama pa iako nadležni nastoje ceste održavati sigurnima, problema ima pa se svi mole za dodatan oprez i pravilno korištenje zimske opreme uz brzinu prilagođenu uvjetima na cesti.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji