Red Purple Black

OKUPACIJA KUPRESA!

IspisE-mail

Dalmatinci čekaju u redu za - žičaru! Ma ljudi, je li to moguće?Tragom Splićana koji su godišnji odmor i školske praznike odlučili provesti na snijegu, krenuli smo prema već tradicionalno omiljenoj destinaciji. Naravno, riječ je o Kupresu, zapadnobosanskom gradiću podno planine Čajuše, na istočnoj strani Kupreškog polja. Kod kupreškog hotela Adria Ski splitski su skijaši popunili gotovo sve do posljednjega slobodnog ležaja, a raspoložive rezervacije su zaprimljene nekoliko dana unaprijed. Kako doznajemo na recepciji, na uživanje zimskih radosti došli su i gosti iz Dubrovnika, Zadra i Šibenika.

Ni hotel "Maestral", u samom centru grada, nema ni jednu slobodnu sobu, a ovdašnji mještani pohvalili su nam se kako trenutačno ni u privatnim aranžmanima ne bismo uspjeli naći prenoćište.

- Nije ništa čudno što su Splićani poludili baš za Kupresom. Ja san dosad sa ženom i djecom iša na Kranjsku goru i mogu vam reć da mi je ovde jednako dobro, ako ne i bolje. Kao prvo, Ajme meni, kud ću sad?blizu nam je, samo dva sata vožnje od grada, odnosno 140 kilometara. Osim toga, cijene su prihvatljive, a ponuda sasvim solidna - pojasnio nam je Ante Radman iz Splita. Iz istih razloga ovdje već pet dana zimuje i naša sugrađanka Ana Smodlaka sa svojom obitelji i prijateljima. Jedna od glavnih atrakcija na 40 cm snijega i - 2 stupnja Celzijeva jest vožnja motornim sanjkama niz Čajušu. Petnaest minuta ovoga gušta košta 100 kuna.
Osim skijaških staza na Čajuši, tu je i obližnji Stožer gdje je također skijalište s pogodnim stazama, opremljeno ski liftovima.


KOLIKO KOŠTA KUPRES

240 kuna - noćenje s doručkom u hotelu
1800 kuna - tjedan (u vremenu od 4.1. do 15.1.) polupansiona u hotelu
80-100 kuna - noćenje po osobi u privatnom apartmanu
96 kuna - dnevna skijaška karta za odrasle
72 kune - dnevna skijaška karta za djecu (do 14 godina)
60 kuna - jedno noćno skijanje za odrasle (od 18 sati do 21 sat)
40 kuna - jedno noćno skijanje za djecu (od 18 sati do 21 sat)

Ski vrtić i tečajevi za početnike

Oni malo nespretniji (pod uvjetom da su stariji od 5 godina), kojima ne ide spuštanje niz snježne padine, mogu pohađati tečajeve, i to u trajanju od tri sata po cijeni od 160 kuna, šest sati 280 te petnaest sati za 540 kuna.
Najmlađi (od 3 do 6 godina) se mogu uključiti u ski vrtić koji obuhvaća snježne igre, animaciju i sanjkanje, a roditelji će to platiti 40 kuna po satu.

piše Antonija ŽAJA
snimio Nikola VILIĆ
Izvor:
Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji