Red Purple Black

Snijeg zabijelio, ali daleko smo još od skijanja

IspisE-mail

JOŠ VREMENA ZA PRIPREME
Fronta koja je u proteklim danima donijela hladno vrijeme, vjetar i snježne na ovaj dio Europe, kažu meteorolozi da polako odmiče iz ovih krajeva pa nas u slijedećim danima čeka manja promjena vremena, koja se neće svidjeti poklonicima snježnih krajolika.

Iako ćemo se za sezonu skijanja ipak trebati još strpjeti, bilo je zanimljivo vidjeti koliko su u ponedjeljak ujutro iznosile visine snijega, izmjerene na nekim točkama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Pa je tako na Ivan sedlu izmjereno 36 cm, na Bjelašnici i 34 cm, u dijelovima Sarajeva 10 cm, na Vlašiću i Kupresu 5 cm, u Bihaću 6 cm, u Bugojnu i Livnu 3 cm. Na Zavižanu je snijega bilo 37 cm, na Plitvičkim jezerima 15 cm, u Delnicama 12 cm, a u  Gospiću  4 cm.
U narednim danima meteorolozi u okružju najavljuju nešto „mekše“ vrijeme pa i kišu te manji snijeg,  a novi obilatiji snijeg pričekat ćemo još poneki dan.

To vrijeme dobro će doći nadležnima na skijalištima u okruženju, koji završavaju zadnje pripreme za prihvat ovosezonskih skijaša.
Posebnih novosti nema s Dalmatincima najbližih skijališta na Čajuši i Blidinju, na Vlašiću će se jedino obogatiti parking prostor, dok su promjene u vertikalnom transportu i stazama doživjela tijekom sezonske pauze, Jahorina i Bjelašnica.


Kupres


Vlašić


Blidinje


Jahorina


Bjelašnica

KOMENTARI

Prijatelji