Red Purple Black

Proradile žičare na Blidinju, Jahorini, Platku

IspisE-mail

POČETAK SKIJANJA U OKRUŽJU
Pravi zimski uvjeti u nedjelju ujutro poslali su s web kamera na Blidinju i Jahorini lijepe vijesti, ova dva skijališta otvorila su svoja vrata pa se prvi ovosezonski skijaši spuštaju niz obronke Jahorine i parka prirode Blidinje.

I na Blidinju i na Jahorini utabanog snijega ima nešto više od 20 cm, temperature su ispod nule, vrijeme oblačno, pa su se stvrili uvjeti za početak sezone skijanja.

Na Jahorini će skijanje nastaviti s radom dok god vremenski uvjeti budu dozvoljavali,  a kada će skijalište na Blidinju „držati vrata otvorena“, nismo mogli dobiti informaciju od nadležnih.
Vremenske prilike uključile su topove za umjetno zasnježenje i na još nekim bosanskohercegovačkim skijalištima pa se svi nadaju da će i Čajuša i Vlašić, gdje topovi ne prestaju s radom, uskoro započeti sezonu.
Na zapadu od Hrvatske, u Sloveniji, neka od skijališta započela su s radom još prošli vikend, a uz sunčano vrijeme, ovog vikenda skijaši su uživali u Kranjskoj gori, Rogli, Krvavecu, Pohorju i Vogelu.

S radom je ovog vikenda započelo i skijalište na Platku, a informacija o radu sljemenskog skijališta, gdje se mjeri oko 30 cm snijega, još nema.

KOMENTARI

Prijatelji