Red Purple Black

Bijeli ulazak u Novu Godinu

IspisE-mail

Svi koji su odlučili Novu 2018. godinu dočekati negdje na planinama u BIH, Hrvatskoj ili Sloveniji, nisu pogriješili, na svim skijalištima u okružju ima snijega, a u vikendu pred nama, kao i prvim danima nove godine, većina tih skijališta najavila je  rad transporta te otvorene staze.

Na popularnoj kupreškoj Čajuši skijalište radi već nekoliko dana, na stazama ima prirodnog i umjetnog snijega u visini od 20 do 30 cm pa će skijanja biti i dalje.
Na Stožeru je u posljednjim satima poneka nova snježna pahulja uhvatila se za tlo, a kako su objavili na svojim stranicama, uključen i su i topovi za umjetni snijeg pa se nadaju da će od subote ovaj snow park primiti prve bordere i sijaše.
Skijalište na vlašićkom Babanovcu također radi na 30-ak cm snijega, a nadležni će, sudeći prema broju rezerviranih soba i aprtmana i skijaša koji će tamo boraviti tijekom ovih praznika, imati pune ruke posla na održavanju staza.
Ovog tjedna s radom je započelo i skijalište na Rostovu, gdje umjetnog i prirodnog snijega ima do 30 cm pa će se ovdje skijati i zadnjih dana stare te prvih dana nadolazeće godine.
Skijalište u parku prirode Blidinje nije radilo ovih dana, no odgovorni uređuju stanje kako bi se brojni gosti, koji će pristići na Zima fest, mogli i skijati u narednim danima, A kako smo već pisali na Blidinju će u subotu gostovati Jelena Rozga, doček će proći uz tamburaše, a prvi dan nove godine sve zabaviti popularni Jole.

Organizirani doček nove godine bit će i na Jahorini, uz koncert Željka Joksimovića, a na ovom skijalištu radi sav transport i otvorene su sve staze. Visina snijega je oko 40 cm, a snijeg i dodatno pada.
Transport i staze u narednim danima funkcionirat će i na Bjelašnici i na Igmanu, gdje je sve radilo i posljednjih dana.
Skijanja ovi dana naveliko ima na malim skijalištima Busovačke staje i Pridolci pa je novogodišnje skijanje osigurano i njihovim posjetiteljima, a na Brusnici, nakon dvodnevne stanke, lift ponovno s radom kreće u subotu.

Onaj tko novu godinu odlazi dočekati u susjednu Sloveniju, uživat će na značajnim količinama snijega, na Pohorju i Kranjskoj gori gdje ga na mjestima ima više od pola metra, kao i Vogelu, Golte, Krvavecu ili Rogli, gdje je službena visina snijega postigla trocifrenu znamenku u centimetrima.

Osim skijaša koji će slijedećih dana posjetiti skijalište na Platku i skijalište na Sljemenu, drugdje u Hrvatskoj, zbog malih količina snijega, neće biti skijanja, no bit će to prilika za uživanje u snježnim krajobrazima Gorskog kotara i Like.
Na Platku rada staza Radeševo, a na Sljemenu u upotrebi nije Crveni spust, zbog pripreme za utrku Snježna kraljica.

Inače, iako su na svim skijalištima u BIH i Hrvatskoj uložili dodatan trud kako bi osigurali skijanje, vremenska prognoza ipak će, prema najavama, donijeti manje probleme i to u ponedjeljak, kada se predviđa nešto viša temperatura pa i mjestimična kiša, a tek u rijetkim područjima snijeg.

KOMENTARI

Prijatelji