Red Purple Black

FOTO REPORTAŽA: Unatoč lošem vremenu utrka XCM Vlašić nadmašila sva očekivanja

IspisE-mail

BICIKLIMA KROZ NESVAKIDAŠNJU PRIRODU
Iako je sami početak ljeta na Vlašiću donio kišovito i maglovito vrijeme te blatnjave staze, sudionika prve utrke XCM Vlašić nije nedostajalo, a duže ili manje staze koje su prolazile različitim krajevima ove planine prošli su biciklisti iz Hrvatske, BIH, Crne Gore i drugih država.

Sudionici su, kako su mnogi od njih napisali u privatnim prepiskama, unatoč lošim uvjetima, bili fascinirani ljepotama, zelenilom, šumama i livadama pa skoro nitko od 180 sudionika utrke nije zažalio svoj dolazak i naravno, najavili i dolazak sljedeće godinu na utrku koju je uspješno organizirao BK Vitez.

Utrka se vozila na kratkoj stazi od 26 km, na srednjoj od 39 km i na najdužoj stazi, za koju je trebalo prijeći 50 km.
Muškarci su bili podjeljeni u dvije kategorije, do 35 godina i poviše 35 godina, dok su žene vozile u jednoj kategoriji.

Na kratkoj stazi među mlađim muškarcima najbolji je bio Mirza Muftić, među starijima od 35 godina Antonio Gulišija, a među ženama Tanja Čondrić. Srednju stazu najbrže je među muškarcima mlađim od 35 godina prešao Stefan Bajčeta, Nikola Svilan bio je najbrži među seniorima, a Tea Đurek među ženama. Dugih, 50 km, u mlađoj muškoj kategoriji najbrže je prešao Roko Pavlinušić, u starijoj kategoriji Marko Ljevar, a Lejla Tanović bila je najbrža među pripadnicama ljepšeg spola.

Foto: XCM Vlašić

KOMENTARI

Prijatelji