Red Purple Black

SPLIĆANE TRESE SNJEŽNO LUDILO

IspisE-mail

Najmanje pet tisuća Splićana uputilo se ili se upravo pakira za pohod na europske snježne padine. Navedena cifra zbroj je podataka o "bookingu" iz triju najjačih turističkih agencija, no visoka brojka ljubitelja snježnih radosti zapravo je još i viša, jer joj nismo pribrojili podatke o sugrađanima koji putuju preko manjih agencija ili u vlastitom aranžmanu, bilo da odsjedaju u privatnom smještaju ili u divotama obližnjih skijališta uživaju tek jedan dan.

Na snijegu se odnedavno snalaze i Dalmatinci i dalmatineriNo, iako svi govore o masovnom ludilu Splićana za snijegom, koje je ove godine, prema podacima putničkih agencija, jače za čak 30 posto, nikome nije jasno odakle ljudima, osobito nakon nedavnoga blagdanskog financijskog udara, novac za prestižne destinacije?! Ima ih, kako čujemo, i koji dižu kredite za obiteljsko uživanje u zimskim radostima, a koje će vraćati još mjesecima - neki čak i do iduće zime!
U režiji "Kompasa Zagreb", oko tisuću Splićana skijat će ove sezone diljem europskoga snježnog pokrivača, saznali smo u splitskoj poslovnici.

Splitska elita ove je godine izabrala austrijski Flachau - zimsku opremu ondje su "prošetali" direktori — Rezervacije zaprimamo još od blagdana Velike Gospe, a najtraženija je Austrija, koju slijede Slovenija pa bliska i pristupačna Bosna, u kojoj će u našim aranžmanima skijati oko dvjestotinjak Splićana — rekla je Branka Samsa-Latinac, voditeljica "Kompasova" aranžmana skijanja.

S "Atlasom" će na skijanje samo ovog tjedna poći čak tisuću i petsto Splićana, rekao nam je Mišo Dadas, voditelj splitskog "Atlasa", koji je upravo u Austriji s grupom turista. Dodao je kako podjednako zanimanje vlada za francuskim i talijanskim, kao i za bosanskim odredištima.
Na snijeg će preko "Generalturista" čak 1736 naših sugrađana, od kojih će njih dvije stotine u Bosnu, većinom na Vlašić i Kupres.
— Ove su godine Splićanima najzanimljivija francuska odredišta Val d’Isere i Val Thorens, a Visoke Tatre, koje su prije par godina bile hit, više im nisu tako interesantne. Traženi su i vikendi na Kupresu, no tko ih nije na vrijeme rezervirao, teško će ih dobiti — kazala je Perica Maras, direktorica tržišta Split, te napomenula kako su Splićani ipak shvatili da na "booking" za skijališta moraju misliti već potkraj ljeta.

"Adria ski" rasprodan, u apartmane na sreću

Iako bi mnogi Splićani vikend umjesto "na selu" rado proveli na popularnom Kupresu, teško će se tko u zadnji tren domoći željenoga dvodnevnog aranžmana u nekome od hotela. Agencije većinom surađuju samo s "Adria ski" hotelom, pa se za apartmanski smještaj valja potruditi u vlastitoj režiji. Do Kupresa, inače, prvi autobus sa splitskog kolodvora polazi svakodnevno u 7 ujutro, a cijena jednosmjerne karte je 93 kune, dok organizirani prijevoz nudi Otisak tours. U njihovu aranžmanu povratna karta zapada 70 kuna, a u cijenu je uračunato i osiguranje te usluga pratitelja. Autobus polazi u subotu u 6.30, s kolodvora u Sukoišanskoj.

piše Tea SUMIĆ
snimio Mario TODORIĆ
Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji