Red Purple Black

Na pola sezone Jahorina bilježi izniman porast broja skijaša

IspisE-mail

SVE SE POMAKNULO
Iza Jahorine već je 50 dana skijanja, a samo srce ove sezone na ovoj olimpijskoj planini dočekali su s novim rekordima.

Od početka sezone na Jahorini je skijalo više od 75 tisuća skijaša, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je zabilježeno 25 tisuća skijaša,  porast broja skijaša za čak 200 posto
Do druge polovine siječnja na Jahorini je prošle sezone zabilježeno 140 tisuća vožnji, a ove godine taj broj je za 280 posto veći, odnosno 530 tisuća vožnji.
U Olimpijskom centru tako su objavili kako prihod od skijališta za 50 skijaških dana iznosi 2,7 milijuna KM pa su time cijelu prošlogodišnju sezonu premašili za pet posto u prihodima.

A kako bi rezultati bili još bolji, nadležni iz OC Jahorina odlaze i po primjere dobre prakse na skijališta s mnogo više iskustva u ovom vidu turizma pa je tako generalni direktor OC Jahorina,  Dejan Ljevnaić sa suradnicima, boravio i u Dolomitima, gdje se sastao s Thomasom Mussnerom, direktorom ski centra Dolomiti Superski.
Predstavnici OC Jahorina sastali su se i s Samuelom Bergmeisterom, projekt menadžerom turističke zajednice Val Gardene, a vezano uz infrastrukturne projekte.

Sa same Jahorine, gdje se sve priprema za EYOF – Zimske olimpijske igre mladih u veljači, i dalje najavljuju niz pogodnosti za svoje goste, pa će tako u skijaškim vikendima od 2. do 27. siječnja, od 7. do 10. ožujka te od 28. do 31. ožujka, svi skijaši imati popust od 20 posto na skijaške karte, dok će najmlađi, u sklopu World Snow Daya 20. siječnja moći ostvariti popust od čak 50 posto na cijenu karte.

KOMENTARI

Prijatelji