Red Purple Black

Skijaši za vikend na Kupresu u borbi za naslov prvaka Dalmacije

IspisE-mail

KUPRES – SKIJAŠKA DALMACIJA U MALOM
Nakon što su protekla dva vikenda održani treninzi na skijaškoj stazi Adriaski hotela na Kupresu, u vikendu pred nama, od 25. do 27. siječnja, slijedi prvo Prvenstvo Dalmacije u alpskom skijanju, na koje je do sada dolazak najavilo više od dvjesto skijaša svih generacija, koji će se natjecati u veleslalomu u 22 kategorije.

Prvenstvo organizira asocijacija Dal Ski iz četiri dalmatinske županije, a osim Dalmatinaca nastup na prvenstvu otvoren je i za sve druge zainteresirane. Dio natjecatelja svoje prijave izvršio je putem on line forme već u prethodnim tjednima, a ostali zainteresirani to će moći učiniti ovog petka navečer te u subotu ujutro, na mjestu događanja.

Kako su organizatori najavili registracija natjecatelja je predviđena za petak navečer, te subotu i nedjelju ujutro prije skijaškog programa. Kad se natjecatelj jednom prijavi, ne treba se ponovno prijavljivati sijedeći dan. Kotizacija za natjecanje iznosi 80 kuna te se plaća koordinatorima u race officeu prilikom registracije.
Svi koji se registriraju nakon ždrijebanja startne brojeve dobit će prema redoslijedu prijave.

Satnicu događanja pogledajte na fotografiji

Osim Prvenstva Dalmacije u alpskom skijanju, bit će ovo prigoda i za održavanje utrke Super slalom đir, na kojoj mogu sudjelovati samo punoljetni natjecatelji, a utrka će donijeti puno dobre zabave na pet stanica s obveznim zaustavljenjem i konzumacijom jela i pića. No, o tome više na samom skijalištu, a registracija za ovu utrku obavlja se u vrijeme kad i registracija za Prvenstvo Dalmacije.

Cijelom događanju podršku je dao te najavio i svoj dolazak, proslavljeni hrvatski i svjetski alpinist i skijaš, Stipe Božić, ali i druge osobe iz javnog i društvenog života.

KOMENTARI

Prijatelji