Red Purple Black

Snijeg i dalje pada, problemi na pojedinim prometnicama

IspisE-mail

PRATITE STANJE NA CESTAMA
Iako različite prognostičke karte za ovaj vikend prognoziraju različite vremenske uvjete pa se ne može sa sigurnošću ustvrditi kakvo nas vrijeme očekuje u okružju, ipak se može zaključiti da bi u narednim danima vrijeme trebalo biti ponešto povoljnije nego je to bilo ovog petka.

A u petak je na svim skijalištima u BIH, na kojima Dalmatinci rado provode vikende, snijega bilo u izobilju, a ovog dana i dodatno ga je padalo pa su visine snijega, uglavnom više od jednog metra. Primjerice, na skijalištu Raduša kazali su nam kako snijega na početnoj stanici lifta ima oko 120, a na zadnjoj stanici oko 160 cm, više od metra ima ga na pojedinim područjima i na Vlašiću, Stožeru, Kupresu, Jahorini, Bjelašnici, Blidinju, Busovači, Pridolcima, kao i na Rostovu gdje su nam djelatnici, sa osmijehom  kazali kako mjerenje visine snijega više niti ne provode.
Na svim skijalištima najvila su rad za vikend.

No, ono što je ovog petka posebno stvaralo probleme bilo je stanje na cestama. Od ranog jutra zbog nanosa snijega za promet je bio zatvoren prijevoj Borova glava, od Livna prma Kupresu kao i ceste prema Blidinju preko Tomislavgrada i Rakitna, dok je cesta iz pravca Jablanice, uz dodatan oprez, bila prohodna.

Prema izvješću  BIH AMK-a u 16 sati na magistralnom putu Šuica-Livno i regionalnim putevima Prozor-Mokronoge i Rakitno-Blidinje zbog sniježnih nanosa bio je obustavljen promet za sve kategorije vozila. Na magistralnom putu Kupres-Šuica-Tomislavgrad na snazi je bila zabrana kretanja za teretna vozila i autobuse.
Ugaženog snijega i leda na kolniku je bilo na dionicama u višim planinskim predjelima, a na tim dionicama teretna vozila trebaju koristiti lance. Poseban oprez naveden je za puteve Sarajevo-Olovo-Kladanj, Tarčin-Konjic, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica i Sarajevo-Foča. Policija na području Mostara u intervalima propušta teretna vozila sa prikolicom i šlepere, do Podorašca gdje moraju postaviti lance da bi nastavili putovanje prema Sarajevu.

Iz tog razloga naša je preporuka da prije polaska na neko od skijališta provjerite stanje na cestama, kako u BIH tako i u Hrvatskoj, a to možete uraditi i OVDJE.

KOMENTARI

Prijatelji