Red Purple Black

Olimpijski centar Jahorina šampion je zimskog turizma

IspisE-mail

ZNAČAJNA ULAGANJA U SKIJALIŠTE
Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva, Sacen International, ove je godine po 31. put dodijelio priznanja turističkim destinacijama „Zlatno turističko srce". U konkurenciji su bila turistička središta u više država jugoistočne Europe, a u jakoj konkurenciji OC Jahorina dobio je prestižnu titulu šampiona zimskog turizma.

U obrazloženju nagrade kao razlozi stoje uspjesi planirane strategije menadžmenta OC Jahorina, koji je za dvije godine doveo je do prepoznatljivog brenda koji je unaprijedio zimski turizam u BiH i Jugoistočnoj Europi.

Dobri rezultati na Jahorini, prema svemu sudeći mastavit će se i dalje jer uprava OC-a nastavlja s ulaganjima.
Među najznačajnijim ulaganjima, uz novu ljetnu atrakciju, vožnju s planinskim bobom u dužini od 2 km,  svakako je izgradnja nove gondole.
Za izgradnju gondole Olimpijski centar potpisao je ugovor s tvrtkom Leitner, težak oko 16 milijuna KM.

Trasa gondole bit će duga oko jedan kilometar, povezivati će  parking kod Vučjeg mosta i vezni puta 1 (Ogorjelica – Poljice) što će dovesti do veće iskorištenosti turističkog potencijala planine. Gondola će imati brzinu od pet do šest metara u sekundi svakog sata, a putovanje će trajati oko tri minute. Prema planu žičara će biti opremljena modernim kabinama za deset ljudi, što će u konačnici dati mogućnost da svakog sata preveze nekoliko tisuća skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine.

Treba naglasiti da su u Olimpijskom centru Jahorina sve svoje potencijale usmjerili ka razvoju skijališta, dok se u isto vrijeme prodaje pojedina imovina vezana za smještaj i ugostiteljstvo.
Tako je, krajem prošle godine Bistrica, najveći državni hotel na Jahorini, prodan švicarskoj kompaniji Batagon International za šest milijuna KM, a ove godine planira se i prodaja druge imovine. Švicarci su Bistricu preuzeli u ožujku ove godine pa ovaj hotel uskoro očekuje potpuna preobrazba.

KOMENTARI

Prijatelji