Red Purple Black

Vikendom se Krasno dvostruko poveća

IspisE-mail

KRASNO - Nije nam jasno kako se vaš auto ne kliže po ovome snijegu, a mi se gotovo cijeli dan vozimo do hotela!  jadaju se mladi skijaši, ribari iz mjesta Kali na otoku Ugljanu, na cesti nedaleko od svetišta. Na skijalištu, koje je prošle godine uredio krasnarski poduzetnik Vlado Tomaić, velika je gužva kao i na sanjkalištu gdje uživa 40 djece iz splitskog vrtića Radost. S njima je i animatorica i učiteljica skijanja Nevenka Ćuk. Dosad su išli u Gorski kotar.

Na Krasno se brzo i lako stiže autocestom. S prvom grupom djece doživjela sam i minus 24 stupnja. A ipak ovdje na Velebitu uopće nije hladno, svi uživamo  kaže animatorica Ćuk koja je s djecom smještena u Pansionu Jure. U subotu poslijepodne s roditeljima je iz Crikvenice stigla i petipolgodišnja Eni koja već zna skijati. U grupi zagrebačkih Gospićana bila je i trogodišnja Marta koje je ime dobila po spomeniku vodarici u središtu Gospića.

Kako se primicala noć, na skijalištu je bilo sve više ljudi a počele su stizati i maske. Za noćno skijanje između baklji službeno su bile prijavljene 23 maske. Jedan je maskirani skijaš stigao iz Požege, a bilo ih je iz Zagreba, Otočca, Senja i Krasna. Stazu od 450 metara najbrže su prošli Jurica Samaržija (19,87), drugi je Damir Tomaić (19,20) i Niko Vidmar (19,50).

 Lani u siječnju imali smo 15 gostiju koji su ostvarili 41 spavanje, a ove godine samo zahvaljujući skijalištu 128 gostiju koji su do danas ostvarili 200 noćenja. Kod nas su na pripremama senjska muška i ženska rukometna ekipa  kaže Miljenko Tomaić, voditelj Turističkog odjela Šumarije Krasno koja u dva objekta ima 46 postelja.

 Želio bih dužu stazu, ali bojim se da će s papirima biti teže nego s novcem  kaže Vlado Tomaić, koji skijalište obilazi na motornim sanjkama.

Na krasnarskom skijalištu vikendom zna biti i po 700 gostiju, koliko i selo ima stanovnika. Među skijašima su i po dva pripadnika Gorske službe spašavanja iz Gospića.
Skupine se mogu najaviti na telefon 053/851-220.


Skijalište Krasno...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji