Red Purple Black

Bebekov raj na Kupresu

IspisE-mail

KUPRES Nemojte pomisliti da sam ga ukrao - automobil je moj! Kad se odlučim za odmor i skijanje onda u džepu ne mogu držati svežanj ključeva, opravdavao nam se Željko Bebek dok je praktično, "šrafcigerom", iz prve palio svoj terenac i krivudavom, još nesagrađenom cestom, vozio nas do svoje vikendice u kupreškom naselju Čajuša 2.

Bebek se od jeseni s obitelji povukao na Kupres, gdje je još u listopadu počeo graditi vikendicu. S trijema ulazimo u kuću koja je s vanjske strane obložena deblima. Podovi su prekriveni starim tkanim ćilimima koje je supruga Ružica dobila na dar od svoje bake. Kao dobri domaćini vode nas kroz blagovaonicu, dnevni boravak i pokazuju njihovu spavaću sobu, koja je na prvom katu. Drvene stube vode u potkrovlje, gdje su pak sobe njihova trogodišnjeg sina Zvonimira i 1,5-godišnje kćerke Katarine. Cijelu unutrašnjost kuće Željko je obložio lamperijom, a sâm je izradio i sav namještaj - svojim rukama.

Ponovno okupljanje "Bijelog dugmeta" bio je doživljaj. Fizički me nije iscrpilo, ali tražio sam mir pa sam s obitelji najprije otišao na krstarenje Jadranom, gdje sam u mislima gradio našu kuću, ovu oazu mira. Doista poželim da zima potraje uzdahnuo je Bebek "krckajući" orahe.

Iako je bio ugodno zatečen viješću koju smo mu donijeli - kako je upravo on nominiran za Večernjakov pečat u kategoriji estradnog događaja 2005. godine, kao simbol lanjskog okupljanja i tri povratnička koncerta "Bijelog dugmeta" - nije mogao skriti tugu zbog smrti bliskog mu prijatelja, velikog pjesnika Duška Trifunovića. Bebek se, naime, u utorak vratio iz Srijemskih Karlovaca gdje se, zajedno s Bregovićem, posljednji put oprostio od čovjeka koji ih je na početku karijere "Bijelog dugmeta" sve i te kako zadužio.

Žao mi je što nisam više vremena proveo s njim... Pjevao sam tri njegove pjesme: "Šta bi dao da si na mom mjestu", "Pristao sam bit ću sve što hoće" i nezaboravnu "Ima neka tajna veza" suznih nam je očiju rekao Bebek i obećao da će 11. veljače doći u Mostar i njemu u čast otpjevati upravo tu pjesmu.

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji