Red Purple Black

NKV učitelji skijanja podučavaju djecu

IspisE-mail

SKANDAL Hrvatski zbor učitelja i trenera skijanja u lovu na lažne instruktore
Na Sljemenu rade učitelji skijanja koji nemaju licencu Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja! Nedavno su djelatnici Zbora obišli skijalište te su od 11 učitelja skijanja zatekli njih sedam koji pri Zboru nisu registrirani učitelji skijanja.

U Italiji kazna 30.000 kuna

Nakon Sljemena, krovna udruga hrvatskih učitelja i trenera skijanja obići će i ostala skijališta gdje će, tvrde u Zboru, također detektirati nekvalificirane učitelje skijanja. Na takve su se kontrole odlučili nakon što su ih prošle godine talijanske vlasti pozvale da obiđu hrvatske škole skijanja u Kronplatzu, San Martino di Castrozzu i Predazzu jer, tvrdili su Talijani, skijanje podučavaju osobe koje nemaju potrebne kvalifikacije. Pokazalo se da su Talijani bili u pravu jer je utvrđeno da 20-ak hrvatskih učitelja skijanja nisu članovi ni jedne međunarodne skijaške organizacije te su kažnjeni kaznama i do 30.000 kuna prema talijanskom Zakonu o sportu i obavljanju učiteljske dužnosti na terenu. Za razliku od Italije, u našoj se zemlji ovakvi prekršitelji ne kažnjavaju.

Učiteljima koji nemaju dozvolu za rad, Zbor jedino može izreći opomenu kaže Maja Nadjaković, tajnica HZUTS a. Dodala je da će kazne za učitelje koji rade na crno regulirati novi Zakon o športu koji je Vlada jučer uputila u saborsku proceduru. Njime će se odrediti uvjeti koje osoba mora zadovoljiti da bi podučavala osnove nekog sporta. Dok Zakon ne stupi na snagu, u školama skijanja radit će osobe željne dodatne zarade. U zagrebačkim školama skijanja kažu da je za problem NKV učitelja skijanja djelomično odgovoran i Zbor učitelja i trenera skijanja.

Kontrola kroz burzu

Kada bi Zbor otvorio burzu učitelja skijanja, škole bi zapošljavale kvalificirane osobe, a ne bi preko oglasa popunjavale radna mjesta učitelja skijanja kaže Antonija Kolarić direktorica marketinga u školi skijanja Žuti mačak. U Zboru zasad o tome ne razmišljaju, ali napominju da organiziraju tečaj za učitelje skijanja 26. veljače na Bjelolasici.

Izvor: Večernji list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji