Red Purple Black

Sa Bjelašnice...

IspisE-mail

Da nisam imao obavezu zbog BHski portala, vjerojatno ne bih jutros otišao na Bjelašnicu. Ubrzo nakon polaska sam izašao iz sarajevske magluštine i shvatio da bi mi današnji neodlazak bio upisan kao grijeh – jutro je bilo fantastično !!! Poneki oblak i vrlo slabi vjetar nisu bili dovoljni da pokvare utiske.

Držao sam se svoga uobičajenog ranoranilačkog rasporeda što se kasnije pokazalo kao ispravno, jer se gužva na liftovima počela stvarati već oko 10,30 – 11,00. Staze su bile dobro pripremljene, osim staze uz lift Heliodrom, koja nije ni dotaknuta (osim u širini dva metra) od zadnjih padavina. Možda je i namjerno ostavljena takva zbog onih koji preferiraju skijanje/bordanje na cjelcu.

Početak gužvi na liftovima je pao otprilike u isto vrijeme kad i podjela brojeva na utrci menadžera. Bilo je zanimljivo stajati sa strane i promatrati. Natjecatelji su bili opušteni, ali je nekolicina njih ovo ozbiljno shvatilo pojavivši se na startu u pravim pravcatim takmičarskim kombinezonima. Ipak najozbiljnija je bila mala ekipa firme B40 - organizatora koji su odradili veliki posao.

Samo tridesetak metara dalje se odvijala FIS utrka u boarder cross-u, u sjajnoj organizaciji Freestyle kluba, uz sudjelovanje nekih četrdesetak bordera iz BiH, Slovenije, Bugarske, Makedonije i SiCG. Trka je bila odlično medijski pokrivena i očito dobro sponzorirana. Organizatori su pokazali i dokazali da su zreli i za organiziranje većih manifestacija.

Izvor: Bhski.ba

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji