Red Purple Black

Knin dobiva vrhunsko skijalište na Dinari

IspisE-mail

KNIN - Grad Knin ima sve uvjete za razvoj zimskog turizma i gradnju vrhunskog skijališta na Dinari, udaljenog samo desetak kilometara zračne linije od najstrožeg centra grada. Da skijalište na Dinari nije samo fikcija svjedoče konkretni planovi i projekti Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te HTZ-a.

Izrada projekta povjerena je tvrtki “Studije Modrić” iz Zagreba koja je razvila projekt popularnog skijališta u Krasnom na Velebitu. Stručnjaci te tvrtke cijelu su godinu proučavali Dinaru, njezina klimatska svojstva, učestalost padanja snijega i njegovo zadržavanje na tlu, a rezultati su pokazali da je gradnja skijališta na padinama Dinare ekonomski sasvim isplativa. Zanimljivo je da prvoj projektiranoj stazi na Dinari nedostaje samo 30 metara dužine da ispuni uvjete za utrke Svjetskog kupa.

I u samom Kninu, gdje se intenzivno radi na razvoju turizma, s odobravanjem gledaju na taj projekt. Do najbližih padina pogodnih za skijanje stiže se dobro prohodnim, 17 kilometara dugim putem i već sada tamo ima brojnih skijaša-avanturista.

Piše: Stanko Ferić
Foto: Stanko Ferić
Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji