Red Purple Black

Očekuje se snijeg!

IspisE-mail

Snijeg i zahlađenje očekuju nas sljedećih dana, nakon toplih od 10 do 15 °C u kojima je glavnina Hrvatske uživala protekloga tjedna. O kraju zime nema niti govora, veljača i ožujak među najprevrtljivijim su mjesecima godine, specifični po nekada i naglim izmjenama toplih i hladnih prodora.

Jak vjetar

Vremenska prognoza amaterske domaće udruge CROMETEO za motrenje i prognoziranje vremena gotovo je podudarna s javno dostupnim i profesionalnim prognozama Državnoga hidrometeorološkog zavoda Hrvatsku očekuje promjena vremena. U DHMZ-u kažu kako će u četvrtak zahladiti sa snijegom i u nizinama, a u gorju već sutra. Četvrtak i petak bit će prilično vjetroviti uz jak sjeveroistočnjak. U CROMETEO-u, pak, ističu kako će zahladiti oko 10 stupnjeva.

Promjenu vremena očekujemo sredinom ovog tjedna. Temeperatura bi s dnevnih petnaestak Celzijevih stupnjeva trebala pasti na pet stupnjeva. Jutarnje će temperature od četvrtka do konca tjedna biti uglavnom iznad ništice, do pet stupnjeva kaže Kristijan Božarov, predsjednik CROMETEO-a. Na Jadranu će od četvrtka zapuhati bura, a moguće su i veće količine kiše.

U Dalmaciji je, naime, siječanj bio suši od prosjeka te bi obilna veljača zapravo trebala svesti ovu zimu na prosjek. Takvo će pogoršanje s oborinama potrajati do subote, ciklona bi se iznad naših krajeva trebala zadržati dva do tri dana.

Dosad u prosjeku

Početak sljedećeg tjedna bit će dosta hladniji pa će jutarnje temperature u unutrašnjosti biti ispod ništice, a dnevne oko ništice. Apsolutno je nezahvalno govoriti koliko će ova zima trajati, temperature ispod ništice još nas očekuju. Uobičajeno je da nas u ožujku pogode nagli hladni prodori. Ožujak će također biti zimski mjesec, može se očekivati i mraz kaže K. Božarov, dodajući da je zima dosad bila u prosjeku, bez većih odstupanja u temperaturi i oborinama.

Izvor: Večernji list (V.JUNACI)


Prognoza  za BiH

SRIJEDA 22.02.
Pretežno oblačno povremeno uz slabu kišu u Bosni, dok su u Hercegovini mogući pljuskovi s grmljavinom . Vjetar slab do umjeren sjevernog smijera, u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 4°C, na jugu od 5 do 10°C. Dnevna od 6 do 11°C, na jugu od 9 do 14°C. 

ČETVRTAK, 23.02.
Umjereno do pretežno oblačno i veći dio dana suho vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni u Hercegovini umjerena prema kraju dana i jaka bura. Jutarnja temperatura od -2 do 2°C, na jugu od 5 do 9°C. Dnevna od 2 do 7°C, na jugu od 8 do 13°C. BOSNA HERCEGOVINA

PETAK 24.02.
Oblačno i hladno vrijeme sa snijegom u Bosni, u Hercegovini s kišom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni u Hercegovini umjerena do jaka bura. Temperatura zraka u Bosni tijekom dana ujednačena uglavnom uz vrijednosti od -2 do 2°C, u Hercegovini jutarnje od 3 do 7°C, dnevne od 7 do 12°C.

SUBOTA, 25.02.
U početku dana oblačno sa slabim snijegom u Bosni, dok će u Hercegovini biti slabe kiše uz kraća sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -4 do 0°C, na jugu od 2 do 6°C. Dnevna od -2 do 1°C, na jugu od 4 do 9°C.

NEDJELJA, 26.02.
Djelomice ili pretežno oblačno uz slab snijeg u Bosni, u Hercegovini slaba kiša ili pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od -6 do -2°C, na jugu od 1 do 5°C. Dnevna od -3 do 2°C, na jugu od 3 do 8°C.

Izvor: www.crometeo.net

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji