Red Purple Black

Sa Vlašića...

IspisE-mail

Ski sezona definitivno NIJE ZAVRŠILA !!! Sinoćnjih i današnjih 30 cm novoga snijega koji je pao na zaleđenu podlogu svjedoči tome. Veće padavine su najavljene za večeras i sutra. Pahuljica Team je upravo dostavio svježe fotke ski centra Babanovac, a sutra popodne možete očekivati LIVE javljanje sa Vlašića sa detaljnim izvještajem i foto-raportom sa državnog takmičenja u snowboard-u na www.babanovac.net.


Plinifikacija područja ski centra Babanovac

23.02.2006. godine, na Vlašiću je održan sastanak članova udruženja "Prijatelji Vlašića", predstavnika vlasti (Načelnik općine Travnik, Direktor SRC Vlašić, Direktor TZ SBK, Zamjenik ministra trgovine i turizma, itd.), talijanske firme "LIQUIDGAS", te njihovih slovenačkih partnera i BiH firme "Ivex". Tema razgovora je bila plinifikacija područja ski centra Babanovac.

Italijanska firma će već krajem mjeseca marta napraviti studiju izvodljivosti. Svi hotelijeri su iskazali veliku zainteresiranost (predstavnik hotela "Babanovac" nije bio prisutan) za prelazak sa lož ulja na plin. Načelnik općine Travnik je izjavio da će vlasti u potpunosti podržati ovaj projekt. Također je obećao da će Općinsko vijeće Travnik, do maja mjeseca donijeti odluku o zabrani loženja uglja na planini Vlašić. Udruženje "Prijatelji Vlašića" će, zajedno sa firmom "Ivex" ubrzo napraviti anketu, te pokušati prikupiti što više informacija koje bi pomogle u izradi potrebne dokumentacije. Više informacija kod gospodina Enesa Balagije.

Zar se nešto više može komentirati? Neki novi vjetrovi su počeli puhati planinom Vlašić i nadam se da će se ovakav tempo i nastaviti. U očekivanju novoga snijega, potrebno je napomenuti i ovo: Firma OZON doo na proljeće počinje izgradnju poslovno-smještajnog objekta u najstrožem centru ski centra, na lokaciji prijeratnih štala u blizini hotela Vlašić i Pahuljica. Posebnost ovog objekta je to što je ovo prvi objekt na planini Vlašić koji će imati podzemni parking prostor.

Benjamin, www.babanovac.net

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji