Red Purple Black

Održana Snowcross utrka na Vlašiću

IspisE-mail

Nakon održanog Snowcross Jahorina 2006, 25.02.2006. godine, danas je i na planini Vlašić održana Utrka Snowcross Vlašić 2006 . Utrku je obilježila izuzetno dobra organizacija od strane Snowmobile Team Vlašić i Agencije Non-Stop, uz dobre mjere osiguranja učesnika i posjetilaca koje je realizirala firma Gama Security. Interesantno je da je ovaj relativno slabo najavljivan događaj, pratio veliki broj zainteresiranih posjetioca ski centra Babanovac, a prave akrobacije takmičara su izazivale glasne uzdahe uzbuđenja.

Također, broj prisutnih TV ekipa svih važnijih televizijskih kuća u BiH svjedoči uloženom trudu organizatora da se ovaj događaj predstavi u najboljem svjetlu. Obzirom da su učestvovala dva takmičara iz Austrije, utrka je imala međunarodni karakter. Iako su na ovim stranicama postignuti rezultati u drugom planu, ne mogu a da ne navedem trojicu prvoplasiranih koji su iz kruga u krug i mene redovno ostavljali "otvorenih usta":

1. mjesto MARKO JAGER (SEA-SKI-ATV Club-Austria),
2. mjesto DARIO ČERKEZ (Snowmobile Team Vlašić-BiH),
3. mjesto JURE SAVIOZZIA (SEA-SKI-ATV Club-Austria).

Austrijanci su se pokazali kao vrhunski profesionalci sa posebno pripremljenim vozilima, ali me tim još više oduševio Dario Čerkez koji je sa skoro običnim vozilom gotovo ravnopravno parirao ovoj dvojici. Naš momak ima srce, to je jasno pokazao svim prisutnima. Prigodne nagrade su uručili Amer Čorić - Direktor utrke i Nađa Lutvikadić - PR BH Telecom-a, sponzora utrke.

Izvor: www.babanovac.net

Slike: Pahuljica team

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji