Red Purple Black

Nakon nekoliko sunčanih dana očekuje nas hladno i tmurno vrijeme

IspisE-mail

Sunčano i toplo vrijeme, s temperaturama mjestimice i do 18 stupnjeva na prvi dan proljeća, koje je izmamilo ljude na terase kafića, prema svemu sudeći, bilo je samo lijep uvod to godišnje doba. Trenutačno dostupne prognostičke karte govore o prilično hladnom i promjenljivom proljeću. Prosječne temperature neće prelaziti deset stupnjeva, a mogao bi nas iznenaditi i slab snijeg.

Snijeg u ožujku

U cijeloj Europi, pa tako i u Hrvatskoj, iduća tri mjeseca bit će hladna, a do kraja ožujka slab i kratkotrajan snijeg moguć je mjestimice i u nizinama, pokazuje sezonska prognoza britanskog Met Officea koju je za Večernji list protumačio Crometeo tim. Što se tiče oborina, bit će na razini višegodišnjih prosjeka. Da je moguć snijeg, i to već ove nedjelje, pokazuje i sedmodnevna prognoza na internetskim stranicama Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Za snijeg u nedjelju mala je vjerojatnost. Sredinom tjedna lagano će zahladnjeti, ali u nedjelju, prema našim prognozama, temperature će posvuda u Hrvatskoj biti iznad nule kaže Kristijan Božarov iz Crometeo tima, ističući kako će proljeće, prema zasad dostupnim prognozama, svakako biti hladnije od prosjeka.

Nadalje, do svibnja nas očekuje izrazito promjenljivo vrijeme s dnevnim oscilacijama temperature do čak 15 stupnjeva.

To je klasična situacija u proljeće, nije to nikakav ekskluzivitet za ovo proljeće, ali ove godine to bi moglo biti nešto jače izraženo kaže Božarov.

Po svemu sudeći, pravog proljeća neće biti, a iz zimskih kaputa i ove ćemo godine ući u kratke rukave.

Suše i vrućina

Internetske prognoze vremena za ljeto govore o velikim vrućima i suši sve do potkraj kolovoza, kad bi trebalo nastupiti nekoliko tjedana promjenljiva vremena s puno kiše.

Kiše bi moglo biti već sredinom srpnja, ali, kako pokazuju prognostičke karte, riječ je samo o kratkotrajnom pogoršanju vremena.

Izvor: Večerni list

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji