Red Purple Black

Skijanje na moru na plaži Katarelac

IspisE-mail

PAG - Otok Pag ovo ljeto dobit će još jednu veliku atrakciju na plaži Katarelac, nedaleko od poznate plaže Zrće. Radi se o skijanju na vodi, odnosno wakeboardanju pomoću ski lifta ili žičare, a ovo je drugi takav velik projekt na području Hrvatske (između grada Krka i Punta) i prvi u Zadarskoj županiji.

Cijela konstrukcija proteže se na 32 tisuće metara četvornih na moru, i to s platformom visine šest metara na dvije etaže, sa 600 četvornih metara prostora i morskom žičarom spojenom na pet stupova ukupne dužine 600 metara. Radovi na platformi su završeni, a u prvoj polovici svibnja bit će postavljena i žičara, i to helikopterima iz zraka. Investitori projekta Marijan Maretić i suvlasnik Biserko Zubović kažu kako će taj pothvat biti iznimno atraktivan.

Skijanje moguće u sva godišnja doba

- Skijati na moru pomoću žičare može svaka osoba koja zna plivati. To je zarazan sport koji izaziva mnoge da stanu na skije i krenu u avanturu - rekao je Maretić.

Ljubitelji skijanja pomoću lifta mogu skijati ne samo ljeti, nego i u proljeće i najesen.

- Ulazak sa skijama je s obale, kreće se pomoću trake, tako da se skijaš ne mora smočiti kada je more hladno.

Svečano otvorenje 1. lipnja

Kod nas će moći unajmiti adekvatno nepropusno odijelo slično ronilačkom - kaže Maretić. Iako mnogi wakeboardanje smatraju ekstremnim sportom, on je zapravo siguran. Na žičari odjednom može skijati sedam osoba, a razmak između njih je 75 m. Prosječna brzina skijanja je 35 km/h, a maksimalna 75. Svečano otvaranje ski lifta bit će 1. lipnja, a prema riječima investitora očekuje se dolazak brojnih hrvatskih sportaša i skijaša.

Više: Jutarnji.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji