Red Purple Black

Generalturist već prodao tisućiti skijaški aranžman

IspisE-mail

Hrvati kao da su još na morskoj plaži naveliko počeli planirati svoje dane na planinskim obroncima. Turističke su agencije zatrpane upitima još od kolovoza, ski-aranžmani odlično se prodaju, a skijanje je postalo top-tema već i prije povratka s ljetovanja. Interes za skijanje vrtoglavo raste. Generalturist je još početkom kolovoza pustio u on line prodaju svoje ski-aranžmane, a nedavno je prodao tisućiti aranžman.

Luksuzni katalog

Val interesa za skijanje zapljusnuo je i zagrebački Kompas, čiji direktor Ivan Pukšar vjeruje da će za mjesec dana sve rasprodati ako se nastavi ovim tempom te da će do 15. listopada ostati samo "ostaci ostataka". Odlazak na skijanje, čini se, postaje imperativ, i sve se prije kreće u "lov" na što bolje i po mogućnosti jeftinije mjesto pod planinskim suncem. A na potražnju 200.000 stanovinika Hrvatske, koliko ih prema procjenama godišnje odlazi na skijanje, agencije su ove sezone odgovorile bogatom i kvalitetnom ponudom. Brojnim pogodnostima privlače zimske klijente i tako se međusobno nadmeću u skijaškom tržišnom kolaču. Primjerice, poteklog je tjedna Generalturist prezentirao svoje luksuzno izdanje kataloga za skijanje 2006./07. u kojem donose ponudu skijanja u osam zemalja, na 106 skijališta, uz mogućnost smještaja u 464 hotela i 479 apartmana.Uz Austriju, Italiju, Francusku, Sloveniju, BiH, Slovačku, Švicarsku i Hrvatsku, nude i novu vrlo atraktivnu destinaciju - SAD i njihova najpoznatija skijališta Aspen i Vail. U Aspenu se tako može zimovati za cijenu od 3710 kuna, za sedam noćenja s doručkom. Vjeruju kako će kupaca biti i za njihovu novu de luxe ponudu koja uključuje vrhunske hotele s četiri i pet zvjezdica na mondenim skijalištima. Cijene sedmodnevnih aranžmana kreću se od 8370 kuna do vrtoglavih 42.310 kuna na francuskom skijalištu Courchevelu. Cijene su po osobi, bez skijaških karata i transfera. Kako bi olakšali dolazak na udaljena francuska skijališta, u Generalturistu najavljuju i uvođenje čarter-letova, a ponudili su i novost na tržištu "brodom na skijanje" - trajektom do Ancone, potom autobusom do talijanskog snijega. Romana Siretz, product manager odmora u Generalturistu, kaže kako očekuju minimalno 20 posto bolje rezultate nego lani kada su na skijanje poveli rekordan broj skijaša te da su ove godine u prodaji naglasak stavili na talijanska skijališta Madonna di Campiglio i Kronplatz, koje je zbog brojnih hrvatskih skijaša prozvano Kroplac. Ondje su, kaže Siretz, pripremili najbogatiju ponudu u terminu školskih praznika, kada prodaju gotovo 70 posto od ukupnog broja prodanih aranžmana.

Francuska ponuda

Hotel Babanovac , Vlašić . BiH"Hrvatski skijaši vole poznate destinacije na kojima su već skijali i teško se odlučuju za nove destinacije. Ako su zadovoljni, obično su lojalni jednoj agenciji s kojom će na skijanje ići godinama", kaže Pukšar i dodaje kako je ove sezone Francuska posebnom ponudom željela privući skijaše iz Hrvatske. U francuskom skijalištu La Norma nude im se apartmani za 4 osobe, u vrijeme školskih praznika, za samo 1745 kuna za sedam dana, a snizili su i cijenu ski-karte na 745 kuna. U neobnovljenim apartmanima za četiri osobe ondje se može boraviti sedam dana za 1465 kuna. Atlas Airtours, koji je kao i Kompas članica adriatica.net grupe, proteklog je tjedna također promovirao svoj katalog za zimu 2006./07. s ponudom zimovanja u Austriji, Italiji, Francuskoj, Sloveniji i BiH. Ove su godine naglasak stavili na školu skijanja i novitete u tom dijelu ponude kao što su "a la carte" učitelji skijanja te grupne škole skijanja u Austriji i Italiji. Među ostalim, i atraktivne ponude otvorenja skijaške sezone u Mallintzu, Nassfeldu, Zell am Seeu, Bad Kleinkircheimu te u Gerlitzen Alpama. Za školarce su pripremili i posebnu ponudu Holiday Clubova za vrijeme školskih praznika.

Za zimske školske praznike 70 posto aranžmana

"Posljednjih godina trend je sve raniji početak prodaje skijaških aranžmana. Skijanje je sve popularnije, a razlog su i školski praznici. Budući da se sedamdesetak posto prodanih aranžmana odnosi na vrijeme zimskih školskih praznika koji su iduće godine od 6. do 13. siječnja, ranije kreću upiti i rezervacije kako bi se moglo s obitelji otići na željeno odredište. Primjerice, u popularnoj Kranjskoj Gori, u tom su razdoblju apartmani rasprodani u tjedan dana. Bilo bi upola lakše kad bi Ministarstvo prosvjete polovici školaraca dalo praznike u jednom terminu, a ostatku u sljedećem tjednu", kaže Ivan Pukšar, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija. Kaže kako su Kompasu počeli stizati prvi upiti sredinom kolovoza te da u posljednjih sedam godina ta zagrebački agencija bilježi porast broja rezervacija za 10 do 15 posto godišnje. Trend je, veli Pukšar, krenuo uzlaznom putanjom usporedo sa skijaškim uspjesima Kostelića.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji