Red Purple Black

Novosti sa Kupresa

IspisE-mail

U Subotu smo bili na Kupresu i snimili situaciju. Na Kupres smo išli preko Livna kojeg od nedavno zaobilazi nova obilaznica. Uz put smo saznali, za sve one koji vele malo bržu vožnju da je sad minimalna(uobičajena) kazna za prebrzu vožnju 30KM, 10 KM veća nego lani. Odmah smo se uputili za 'AdriaSKi'.
Ono što ste svi s nestrpljenjem čekali su informacije o novoj sjedežnici na Čajuši, skijalištu hotela Adria-ski. E pa evo podataka i par fotografija…

Radi se novi četverosjed koji će „voziti“ od dna skijališta do Tikvica, samog vrha Čajuše. Kako kažu ova sjedežnica biti će jedna od najmodernijih u BiH. Četverosjed ima plastičnu zaštitu tako da Vam više vjetar neće smetati a sami uspon činit će jako ugodnim. Nova „žica“ dužine je 1800 metara a do vrha vozit će samo 6 minuta!?

Radovi oko nove investicije vlasnika najvećeg kupreškog hotela već su dobro odmakli. Na slikama možete vidjeti već postavljene stupove čiji se početak nalazi odmah do starog dvosjeda. Penje se paralelno s njim, s desne strane, a do vrha ide lijevom stranom(kad gledate od dolje) crne staze(staza Vuk).
Četverosjed će do početka sezone biti završen i spreman za sve posjetitelje.


Nova skijališta

Bili smo i na Stožeru. Ono što se odmah dalo primijetiti na putu za ovo skijalište je potpuno obnovljeni asfalt put Begovog sela. Za one koji ne znaju, kad dođete iz Splita, kod crkve skrenete desno.
Put neposredno do samog skijališta nije asfaltiran ali je zato dosta proširen.
Na ovom skijališta radit će mala žica za potrebe ski škole. Nešto iznad, sjevernije od stare brvnare počeli su radovi. Šuma se siječe. Radi se novo skijalište uz koje će se kako saznajemo graditi i hotel.

Također, dobili smo informaciju će se sjevernije, kad se ide prema tunelu raditi još jedno skijalište za koje je općina Kupres izdala koncesiju.


Fotografije:


Put za AdriaSki treba sanirati...


S desne strane stare, radi se nova sjedežnica


Na putu za Stožer...

 Sve slike pogledajte u GALERIJI...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji