Red Purple Black

SLOVAČKA - Opet u trendu

IspisE-mail

Prema informacijama iz putničkih agencija ove godine u znatnom je porastu potražnja za skijalištima u Slovačkoj. Traže se skijališta u Donovaly-ju i u Štrbskom plesu, dva najpoznatija Slovačka skijališta. Razloga je nekoliko. Naime i nakon ulaska Slovačke u Europsku uniju, njihova skijališta su još uvijek najpovoljnija u Europi, povoljnije je čak nego i u Bosni.

Povoljni su hoteli, ski karte a najpovoljnija je vanpansionska potrošnja, pa tako za stotinjak eura za sedam dana skijanja možete u noćne izlaske te se možete hraniti u restoranima, što je prosječnoj obitelji nemoguće u Austriji, Italiji i sličnim skupim odredištima.

Da bi Vas bolje informirali evo nekih cijena: prije svega dobar aranžman sa polaskom iz Splita stoji oko 2.500,00 kuna u što je uključen kvalitetan hotelski smještaj na samom skijalištu na bazi polupansiona (doručak i večera) te prijevoz do skijališta kao i škola skijanja sa hrvatskim učiteljem. Na samom skijalištu kava je oko 4 kune, pivo i sokovi su 5 kuna, brzi obrok poput nekakve kobasice je oko 8 kuna a kompletan obilan restoranski ručak je oko 30 kuna.

Osim prednosti u cijenama treba izdvojiti da su skijališta uglavnom u vlasništvu stranih poduzetnika. U skijališta svake godine ulažu znatna sredstva, ulaže se u nove, modernije liftove i staze. Ipak treba reći da su sva skijališta u Slovačkoj puno manja po dužini staza nego ona u Austriji ili Italiji tako da Slovačka zasigurno nije odredište za zahtjevnije skijaše.

Još je jedan vrlo značajan razlog za povećanu potražnju slovačkih skijališta. Nekada se do Slovačke putovalo oko 20 sati, a danas izgradnjom cesta kroz Hrvatsku i Mađarsku taj se put skratio na 12 do 15 sati vožnje ovisno o tome putujete li osobnim automobilom ili autobusom.

Na kraju dodajmo i gostoljubivost Slovaka kao i vrlo lako sporazumijevanje. Eto dovoljno razloga da se razmislite o tome da ovogodišnji zimski odmor provedete u slovačkim planinama. U nastavku imate nekoliko fotografija iz Slovačke a na našim stranicama je već nekoliko dana ponuda agencije Kondor line koja ima zakupljen hotel u Visokim Tatrama te već 9 godina uspješno organizira skijanje u Slovačkoj.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji