Red Purple Black

Vlašić: Ništa od novih ski liftova…

IspisE-mail

Uskoro će polovica listopada, a zainteresirani već traže i rezerviraju smještaj za doček Nove godine, ali i siječanj. Što očekivati ove sezone na planini Vlašić? Ono najvažnije i najinteresantnije, ski liftovi, ostaju nažalost u nepromijenjenom stanju u odnosu na prethodnu sezonu. Kapaciteti koje pružaju sasvim će zadovoljiti rekreativce, oni napredniji će još morati čekati. Koliko? To Vam na Vlašiću niko ne zna odgovoriti.

Od završetka sezone, rukovodni u Vlašić SKi doo su pokušavali ostvariti kontakt barem sa vlasnicima zemljišta na kojem se nalazi ski lift Ugar i njegove staze. Iskreno rečeno, vlasnici su cijenu najma zemljišta za ski sezonu podigli u nebo, te niti od te solucije nema ništa. Pokušalo se postići dogovor sa Općinom Travnik oko otkupa zemljišta za par novih ski staza, ali (naravno) ni od toga na kraju nije bilo ništa. Status Quo se nastavlja.

Novi vodovodni kapaciteti koji su u fazi izgradnje, neće biti završeni do sezone, tako da je za realno očekivati da, kao i prethodne sezone, dio objekata koji su udaljeniji od središta ski centra Babanovac, ponovo imaju problema sa snabdijevanjem vodom.

Ono što se ne zaustavlja i što je i dalje u ekspanziji, to je izgradnja i renoviranje smještajnih kapaciteta, koji su već odavno premašili skijaške. Taj jaz se nastavlja i ove godine. Poduzeće SAB iz Busovače, dovršava prvi od planirana tri objekta apartmanskog tipa pod nazivom "Panorama", a u završnoj fazi izgradnje je i objekt "Snješko" koji se nalazi odmah iza hotela Babanovac.

O broju izgrađenih i dograđenih malih objekata, teško je i govoriti. Vlašić je, što se tiče smještajnih kapaciteta, zasigurno br.1. u ovom dijelu Balkana, ali vertikalni transport, parking prostori i komunalije su i dalje ostali osnovna slaba točka ovog sportskog centra.

Da će biti bolja ponuda nego prošle godine, to se može garantirati. Oni koje interesira skijanje, morat će planirati svoj dolazak u vrijeme radnih dana jer je za očekivati još veće vikend gužve na ski liftovima u odnosu na prethodnu sezonu.

Posebno treba napomenuti vijest, odnosno obećanje iz poduzeća Vlašić Ski doo, da se cijena ski pass - a neće mijenjati u odnosu na prošlu sezonu, a iz svih važnijih smještajnih objekata dolaze identične najave.

Planinu Vlašić i Ski centar Babanovac će i ove zime zasigurno pohoditi veliki broj gostiju, jer Vlašić nikada ne može izgubiti one osnovne stvari koje ga oduvijek karakteriziraju. Na domaćinima je zadatak da, pored evidentnih nedostataka u normalnom funkcioniranju ovog ski centra, goste dočekaju raširenih ruku i omoguće im boravak i provod dostojan dragih prijatelja. To je nešto u čemu Vlašić nema konkurencije i što treba i dalje poboljšavati ili barem održavati na nivou prethodnih godina. Osjećaj opuštenosti, kakav se dobije na Vlašiću je upravo ono što ovu planinu drži u vrhu najpoželjnijih destinacija u ovoj regiji.

Benjamin, Babanovac.net

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji