Red Purple Black

Do Kupresa uskoro kraće 25 Km

IspisE-mail

Završetkom buduće ceste preko Vagnja koja će povezivati Sinj i Livno, put do Livna bit će kraći za cijelih 25 kilometara. Brzina gradnje ovisi prije svega o priljevu novca. Građevinska operativa izvođača radova tvrtke Livnoputovi suočena je s poprilično strmim i vrlo tvrdim kamenitim terenom. Kako je kazao direktor Livnoputova Dubravko Brdar, uspon neće nigdje prelaziti sedam posto, a na mjestima gdje to bude moguće, bit će sagrađen i treći kolnički trak za spora vozila.

Premda još nisu počeli radovi sa sinjske strane planine Kamešnice, potporu tome projektu dalo je i čelništvo Splitsko-dalmatinske županije. To je jedina državna cesta u županiji koja još nije asfaltirana. No, graditeljima s hrvatske strane bit će znatno lakše jer teren nije tako strm i zahtjevan. Za sada nije moguće prognozirati kada će prva vozila krenuti cestom Livno - Sinj preko planine Kamešnice i prijevoja Vaganj, kuda su prolazili još stari Rimljani.

Ove godine Vlada Federacije BiH na osnovu preraspodjele prihoda od mobilnih operatora dodijelila HBŽ-u 1.900.000,00 maraka za cestovnu infrastukturu. Za rekonstrukciju ceste Prolog-Vaganj 1.300.000,00 KM a za cestu Tomislavgrad-Lipa-Blidinje 400,000.00 KM.

Rekonstrukcija ceste Prolog-Vaganj teče prema planu i sukladno planu uskoro bi se trebalo preći u treću fazu izgradnje u dužini od 7 kilometara.

Prema riječima Ivice Kuliša, pomoćnika ministra gospodarstva za sektor prometa, ova cesta predstavlja kapitalni projekta za Hercegbosansku županiju, a također je istaknuo i njenu važnost za cijelu Federaciju BiH.

Izvor: Livno online

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji