Red Purple Black

Na planini Vlašić

IspisE-mail

Put od mjesta Turbe do lokacije Hajdučki Do je poprilično dobro očišćen. Od Hajdučkog Dola do Babanovca može biti puno bolje, a planirate li se vozilom kretati lokalnim putevima unutar SRC Babanovac, spremite kvalitetnu zimsku opremu, kao uostalom i prethodne sezone. Za nadati se da je ovaj put snijeg iznenadio zadužene za čišćenje ovih puteva, pa ko bi još očekivao da snijeg ovdje padne u drugoj polovici mjeseca decembra

Sada i najtužnija informacija za naredni vikend: Ukoliko ne bude obilnijih padavina u narednih dan-dva, od skijanja za sada nema ništa!

Prohladan dan prisilio je radnike i vlasnike da maksimalno ubrzaju radove na vanjskim dijelovima objekata i prilaznim putevima. Visina snijega na prostoru SRC Babanovac iznosi u prosjeku oko 15 cm. U hotelu Pahuljica vidan je popriličan broj gostiju što nekoga iznenađuje za ovaj period. Menadžment ovog hotela nastavlja uspješno obavljati svoj posao. Hoteli Vlašić i Villa Ugar trenutno imaju zakupljenih soba, a osoblje ovih hotela vrijedno je danas radilo na raščišćavanju prilaznih staza i stepenica.

  

U pansionu Vlašić Ski, točnije u njegovom prizemlju, uređuje se igraonica za mlade, planirano je da se osim video igrica odvoji i jedan dio za najmlađe. Iako je uklonjena ograda kombiniranog sportskog terena, stative rukometnih golova i koševi se još nalaze na svome mjestu i trebat će ih pod hitno ukloniti ako se navodimo prema posljednjim meteorološkim prognozama.

Kada se nad Vlašićem počela spuštati noć, "dolina hotela" je zabliještila. Rasvjeta Hotela Vlašić i Pahuljica uz rasvjetu Pansiona Vlašić Ski i reflektora za noćno skijanje dala je ovome dijelu planine čaroban izgled. Za nadati se da će kompletan plato SRC Babanovac u najskorije vrijeme dobiti uličnu rasvjetu, barem na područjima gdje je ona nesmetano funkcionirala još prije nekih 16 godina, a sada od te ulične rasvjete postoji samo par zahrđalih i oštećenih metalnih stupova.

Izvor: Babanovac.net

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji