Red Purple Black

Na Vlašiću snijega do koljena

IspisE-mail

BROJNI SPLIĆANI CE ZA VIKEND SKIJATI I SANJKATI SE U SUSJEDNOJ BOSNI I HERCEGOVINI
Ako je suditi prema najsvježijim informacijama o vremenskim prilikama sa skijaških centara u BiH, Splićani koji ondje namjeravaju provesti godišnji odmor uživat će u zimskim radostima. Planinu Vlašić prekrio je snježni pokrivač debljine 35 centimetara.

Naši sugrađani na Vlašiću su smještaj rezervirali uglavnom do kraja školskih praznika, a u novogodišnjoj noći mladi zaljubljeni par iz Splita ostalim gostima je priredio neobično iznenađenje. Naime, hrabri Splićanin svoju je djevojku, kako doznajemo, zaprosio pred 6000 ljudi i nakon njezina pristanka feštalo se do jutra. U Ski-centru "Rostovo" u Bugojnu kaštelanski vlasnici primili su svoje prve goste. Za "Rostovo" vlada zanimanje među Splićanima, jer je udaljeno tek 160 kilometara.

— Iako je palo dvadesetak centimetara, može se skijati. Podloga skijališta je travnata te stoga pogodna za djecu i one koji se tek uče skijati — kazao nam je vlasnik "Rostova"  Marijo Babić.

U kupreškom hotelu Adria Ski smještajni kapaciteti su gotovo popunjeni sve do polovine siječnja, ali kako snijega do sada ima tek dvadesetak centimetara, samo jedna skijaška staza je u funkciji. Sličan problem očekuje i one koji su se odlučili na zimovanje u Blidinju, gdje također manjka snijega. Snijega najviše ima na padinama Jahorine, odnosno čitavih 75 centimetara. 

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji