Red Purple Black

Doćek Nove na Kupresu i Vlašiću

IspisE-mail

Kupres i Vlašić već su nekoliko godina jako zanimljive lokacije za doček Nove godine. I ove, odnosno prošle, godine veliki broj skijaša, boardera ali i onih koji još nisu imali prilike stati na snijeg, odlučio je provesti novogodišnje praznike 'na snijegu'.

Kupres

Iako je malo onih koji su proteklog vikenda stali na snijeg većina prisutnih se odlično zabavila. U centru Kupresa organiziran je doček na otvorenom gdje su se Kuprešani i Dalmatinci izvrsno zabavili. Uz solidnu grupu 'Afrodita' iz Tomislav grada, koja je zabavljala prisutne negdje do 02:30 sati poslije ponoći, kupreški kafići bili su prepuni Splićana, Kaštelana, Dubrovčana i drugih. (JK)

Pogedajte video i slike…

 


Vlašić

Ono što su 01.01 doživjeli svi prisutni na platou planine Vlašić, vjerujem, ostat će dugo u njihovim sjećanjima. Kako je već bilo najavljeno na Babanovac.net, nevladina organizacija "Vlašić-Planet života" se jedina sjetila i u djelo više nego uspješno provela svoju namjeru o organizaciji dočeka Nove 2007. godine na otvorenom.

Skromna pozornica tokom dana nije mogla dočarati svečanost kakva je u stvari uslijedila...

Tokom cijelog dana održavao se prigodan program. Od 10 sati krenulo se sa promocijom vlašićkog sira, vlašićkog čaja, meda, mesa, sudžuka i suvenira. Članovi Kinološkog kluba "Tornjak" na centralnom platou pokazali su svoje ljubimce. Na red su došli Limena glazba Travnik, te KUD Borac Travnik.

Mnogobrojnim posjetiocima je predstavljen rad Gorske službe spašavanja Travnik, te travničkog muzičara Taika Ganića koji je održao i kraći koncert za prisutne na platou. Posjetiocima su predstavljeni i članovi Ski Team Babanovac.

Fešta je u stvari počela oko 21 sat. Na pozornici su se nalazili članovi sada već legendarnog sastava "Extra 2000", a kompletnim Babanovcem su se razlijegali zvuci pravog rock-a. "Mladi" momci iz benda su dali sve od sebe da uveličaju ovaj događaj i u tome su svakako uspjeli. Neposredno pred ponoć, dogodio se još jedan lijep događaj. Na binu je izišao mladi gost iz Dalmacije koji je javno zaprosio svoju djevojku. Buduća mlada je rekla "DA" što je propraćeno gromoglasnim aplauzom i odobravanjem svih prisutnih.

Nakon standardnog odbrojavanja posljednjih sekundi stare godine, uslijedio je fenomenalan vatromet, ništa lošiji od vatrometa po velikim europskim gradovima. Svi prisutni su horski pjevali pjesme, plesali i jednostavno - uživali.

Napisao Benjamin, Ponedjeljak, 01 Januar 2007

Više pročitajte na Babanovac.net…

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji