Red Purple Black

STANJE: Gdje za vikend?

IspisE-mail

Na Kupresu situacija nije bajna. Svježeg snijega od jučer je palo 3-4 cm, sad ga ima nekih 20-25 centimetara. Radi dvosjed i gornje sidro. Staza ispod dvosjeda je u nešto boljem stanju jer se nadopunjuje topovima. Staze do kojih vozi gornje sidro u lošem su stanju a uvijeti za skijanje su dosta otežani. Skija se na vlastitu odgovornost. Temperatura je +2 C.

Na Blidinju nema većih promjena. U Parku prirode nam kažu ako do sutra padne bar 5 centimetara novog snijega postoji mogućnost da i ovo skijalište sutra otvori. Visina snijega je oko 20 cm a temperatura u podne bila je +2.

Na Vlašiću je palo novih 10-15 cm svježeg snijega. Na stazama ga ima oko 35-40 centimetara. Trenutno snijeg ne pada. Rade Babanovac I i II. Na stazama ima kamenja. Ako preko noći padne još manja količina snijega, sutra je moguće otvaranje i sidra na Markovcu. Temperatura u 14:00 sati bila je –2 C.

Na Rostovu, za one koje još ne znaju ovo se 'malo' skijalište nalazi 20 km od Kupresa prema Bugojnu, situacija je mnogo bolja. Zbog travnate podloge na stazama je dovoljna jako mala količina snijega da bi se moglo skijati. Trenutna visina snijega je 25 centimetara a temperatura negdje oko 0 C. Idealno za početnike.

Za sve one željne pravog skijanja i boardanja preporučiti možemo samo sarajevska skijališta na kojima ima dovoljno snijega, pogotovo Jahrinu na kojoj se nakupilo i do 80 centimetara bijelog pokrivača. Od danas na Bjelašnici(svaki dan osim nedjelje i ponedjeljka) i Jahorini(utorkom i četvrtkom) kreće i noćno skijanje.

Iako na Bjelolasici još nema dovoljno snijega za skijanje, za sutra 06.01.2007. najavljuje se turistička vožnja prvom žicom od 10 - 14 h. Visina snijega je oko 20 cm.

Ni vremenska prognoza za idućih 5 dana nije dobra. Temperature će biti dosta visoke a s ponedjeljaka na utorak past će koja kap kiše.

DalmacijaSKI.com - 05.01.2007.15:00h


Aktualno stanje na skijalištima i prognoze pratite u rubrici VRIJEME...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji