Red Purple Black

Neizostavan dio opreme u zimskoj vožnji

IspisE-mail

Sve teži uvjeti za vožnju prouzročeni niskim temperaturama te ponajviše snijegom i ledom razlog su rapidnom porastu potražnje zimske opreme za automobile. Kako bi izbjegli skorašnje novinske natpise poput “snijeg iznenadio vozače”, pokušat ćemo ukratko objasniti najvažnije detalje prilikom prilagodbe zimskim uvjetima vožnje i nabave opreme.

Bez ikakve dvojbe najvažnija stavka prilikom opremanja vozila za zimu su zimske gume. Iako mnogi podcjenjuju važnost takve vrste gume, one su možda i ključan faktor sigurnosti vašeg automobila.

No, kod većih količina snijega na cesti i takve gume postaju potpuno beskorisne. Jedina pomoć vozaču u takvim uvjetima mogu biti lanci za gume. Logika većine hrvatskih vozača kako su lanci potpuni višak i da ih je potrebno imati u prtljažniku samo da bi se zadovoljila zakonska norma potpuno je pogrešna.

Cijena lanaca na hrvatskom tržištu kreće se između 150 i 200 kuna, a dostupni su gotovo na svakoj benzinskoj postaji ili trgovini s autodijelovima. Ako ih stavljate prvi put, bilo bi idealno kada bi to isprobali ‘kod kuće’, točnije negdje na suhom gdje nećete imati problema s vremenskim uvjetima. Nemojte si dopustiti da u teškim uvjetima učite stavljati lance jer bi ta priča mogla završiti vrlo loše po vas. Osnovna stvar prilikom montaže lanaca na gume jest da ih montirate na pogonske kotače.

Nakon što ih postavite vrlo je važno da ih ispravno zategnete. Nakon nekoliko prijeđenih metara, trebali bi izaći iz automobila i provjeriti jesu li lanci ispravno ‘sjeli’ na gume. Još jedan od osnovnih podataka je da lanci služe isključivo za vožnju po snijegu i ledu, te da je maksimalna dopuštena brzina 50 km/h. U pojedinim zemljama Europske Unije ta brzina iznosi 40 km/h. Na tržištu postoje dvije vrste lanaca: metalni i plastični.

Metalni nude prohodnost i po zaleđenim podlogama koju probijaju i lome. Tako se ostvaruje vučna sila. Postoje i razlike u načinu spajanja lanaca. Mogu biti radijalni, cik-cak ili kombinacija. Nedostatak svih čeličnih lanaca je taj što su bučni i oštećuju asfalt. Stoga ih je prije ulaska u tunel potrebno skinuti. S plastičnima nema tog problema. Lakši su, tiši, ali pružaju prohodnost samo po snijegu. Led ne mogu razbiti i na njemu ne pomažu.

Iako je na našim prometnicama navika opremanja automobila za zimske uvjete vožnje još u povojima, građani zapadnoeuropskih zemalja obavezne su regulative u potpunosti prihvatili.

Kao i u mnogim drugim stvarima kasnimo za europskim standardima stoga i nije čudno što između studenoga i travnja broj prometnih nesreća rapidno raste. Uzevši u obzir blage kazne koje je policija namijenila prekršiteljima zakona o obveznoj zimskoj opremi, ni budućnost na našim cestama ne čini se svijetlija.

MONTAŽA I ODRŽAVANJE

Svaki lanac ima svoju malu posebnost pri montaži. Zbog toga ne čekajte trenutak kad ćete bespomoćno ostati na nekoj kosini da biste ih prvi put pokušali montirati. Suhi trening u vlastitoj garaži donosi vam sigurnost i otklanja nervozu. Osim toga, zatrebaju li vam, na vrijeme se zaustavite na mjestu prikladnom za njihovo postavljanje.

A, tko ove zime prvi put razmišlja o kupnji lanaca, neka prvo razmisli hoće li ih zbilja i koristiti. Naime, njihova kupnja da biste samo zadovoljili formu o zimskoj opremi je nerazumna. Naime, ništa, pa ni lanci, ne može zamijeniti zimsku gumu. Oni mogu tek malo pomoći. Kako bi vas lanci služili više zima, nakon uporabe ih valja dobro očistiti jer agresivna sol prijeti čak i najskupljim i najboljim lancima. To ćete najbolje učiniti toplom vodom i četkom, čisteći kariku po kariku i potom zaštititi univerzalnim sprejem.

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji