Red Purple Black

Proljeće u srcu zime

IspisE-mail

Najavljeni val topline zadnjih dana održava temperature zraka u većem dijelu Europe daleko iznad prosjeka za sredinu siječnja. Jedini dio starog kontinenta u kojem vladaju zimski uvjeti je sjever Skandinavije gdje je tijekom današnjeg dana mjestimice palo više od 30cm snijega.

Temperatura zraka se u sjevernoj Finskoj spustila na -20°C. Topli zrak sa juga napreduje prema istoku kontinenta pa je danas u Moskvi (Rusija) izmjereno vrlo toplih 8°C za tamošnje prilike. Naš dio Europe jedan je od najtoplijih zadnjih dana. Jučer su najviše dnevne temperature u unutrašnjosti zemlje dosegnule 17°C, a u susjednoj BiH (Banja Luka) čak 19°C!

Natprosječna toplina nastavila se i danas. Ekstremno rijedak meteorološki događaj je da minimalna temperatura zraka u nizinama unutrašnjosti sredinom siječnja ne padne ispod 10°C, a jutro je u Zagrebu ona iznosila 11°C. U 13h, prema podacima DHMZ-a, Karlovac, Krizevci, Kutina, Petrinja, Slatina, Virovitica i Zagreb mjerili su proljetnih 16°C, a Sisak 17°C. Zanimljivo je da je danas Jadran bio nekoliko stupnjeva hladniji od unutrašnjosti zbog zadržavanja niske naoblake, te se temperaure kretala od 7°C (Dalmatinska zagora) do 14°C ponegdje na otocima Dalmacije. (CROMETEO TIM)


11.01.2007. Maksimalne temperature

Izvor: Crometeo.net (11.01.2007.)

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji