Red Purple Black

Blidinje i Kupres najatraktivniji Dubrovčanima

IspisE-mail

PREDSTAVLJENA ZIMSKA TURISTIČKA PONUDA U SUSJEDNOJ BiH
Vodstvo Turističke zajednice Federacije Bosne i Hercegovine predstavilo je u četvrtak u hotelu "Argentina" zimsku turističku ponudu u toj zemlji, a na susretu s predstavnicima dubrovačkih organizatora putovanja i agencija dogovorena je i suradnja za nadolazeću zimu.
- Dubrovačko i splitsko područje nama su izuzetno zanimljiva tržišta s kojih već sada u zimske centre u Bosni i Hercegovini dolazi veliki broj gostiju, a vjerujemo da će u budućnosti taj broj biti i znatno veći.

Najviše Dubrovčana za sada dolazi u dva najbliža centra - Kupres i Blidinje, zimovalište koje se u posljednje vrijeme izuzetno brzo razvija.
Međutim, sve je atraktivniji i Vlašić, a veći broj gostiju očekujemo i na Igmanu i Bjelašnici, te na Jahorini - rekao je voditelj Sektora za promociju i marketing TZ-a Federacije BiH Hamza Ajanović. Kako je dodao, u sklopu priprema za ovu sezonu poboljšana je kvaliteta ponude u svim centrima, a prošireni su i kapaciteti za smještaj gostiju.
/Tonči PLAZIBATTako spomenutih pet zimskih centara koji su sada aktivni u BiH, imaju oko 60 kilometara staza za skijanje, 22 ski lifta, a smještajni kapaciteti iznose ukupno oko osam tisuća postelja.
Na sastanku je također predstavljena i turistička ponuda Mostara u koji na jednodnevne izlete odlazi veliki broj dubrovačkih gostiju. Kako je istaknuo vlasnik agencije "Fortuna Travel" Mili Bijavica, prošle godine iz Dubrovnika je stiglo oko 15 tisuća turista, a ove godine dvostruko više.
Porast prometa posebno je bio izražen nakon završetka obnove mostarskog mosta, naglašava Bijavica, dodajući da su u Mostaru ponovno za goste otvoreni svi muzeji, džamije i drugi kulturno-povijesni spomenici, kao i ugostiteljski i ostali objekti.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji