Red Purple Black

Nedjelja na Kupresu

IspisE-mail

Jučer smo na Kupres krenuli nešto kasnije. Oko 11 sati prošli smo Šuicu i eto, opet se ponavlja ista priča od prošlog vikenda. Preko noći palo je 5-6 cm novog snijega a cesta opet nije vidjela ralicu. Nanošeno vjetrom na pojedinim mjestima bilo je desetak cm snijega a ponegdje i petnaest, auto nam je na više mjesta podnicom strugalo od tlo.

Deseci automobila ST tabla iznenađeni vjetrom, slabijom vidljivošću te neočišćenom cestom okrenuli su se i vratili u Split. Po našem mišljenju prevarili su se. Iako je na Čajuši puhalo, nije bilo pre hladno i moglo se lijepo skijat ili boardat.

Na dosta mjesta bilo je zemlje i kamenja, opet ne previše. Na dijelovima koje nije uhvatio novi snijeg, ili ga je vjetar otpuhao, bilo je dosta tvrdo odnosno zaleđeno. Iako uvjeti nisu bili idealni a staze relativno lošem stanju, svi koji su bili željni snježnih radosti morali su otići koliko toliko zadovoljni.

U jutro su radile sve žice ali zbog slabije posječenosti sidra su ugašena a do 16:30 vozili su dvosjed i strašni četverosjed. Po povratku smo ostali opet neugodno iznenađeni! Cesta je bila pretrpana snijegom!


Prognoza

Sredinom tjedna na bosanskim skijalištima moglo bi pasti dosta snijega. Međutim, zbog južnog vjetra koji donosi toplije vrijeme to je upitno. Temperature će se kretati oko nule, stoga je teško reći hoće li padati snijeg ili kiša!
Stanje na skijalištima i prognoze pratite na stranici VRIJEME…
Autor videa: B.Gašpar

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji